شربت و دمنوشعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

خواص سکنجبین در فصل های مختلف

از دیدگاه طب سنتی ایران، سکنجبین نوشیدنی مفید با خواص درمانی فراوان است که حکمای طب سنتی بر اساس نیاز بیمار می توانند در ترکیبات آن تصرف کنند، به همین دلیل در منابع طب سنتی آن را ۱۲۰۰ نوع ذکر کرده اند که ۶۰ نوع آن سکنجبین طبی محسوب می شود و مصرف دارویی دارد. در این جا با خواص برخی از سکنجبین های طبی آشنا می شوید.

سکنجبین نوشیدنی درمانگر

سکنجبین در فصل های مختلف

در فصل سرد سال، بهتر است سکنجبین را نیم گرم استفاده کرد تا گرمی آن سبب پخته شدن بهتر مواد (نضج) در بدن شود. در فصل های گرم سال توصیه می شود سکنجبین را با آب سرد بنوشد تا تشنگی را تسکین و شدت تب را کاهش دهد.

خواص کلی سکنجبین

سکنجبین برای کسانی که رطوبت از ریه ی آن ها به سختی و با سرفه ی شدید خارج می شود، مفید است و تسهیل کننده ی خروج خلط محسوب می شود.
مواد لزج بدن را که به سطح و جدار مجاری می چسبند و سبب انسداد مجاری می شوند، از بین می برد.
مصرف شربت سکنجبین همراه کاهو در کاهش خشکی کام و دهان موثر است.
مصرف سکنجبین باعث می شود اخلاط رقیق از طریق ادرار از بدن خارج شوند.
سکنجبین یک داروی مفتح (گشاینده) رگ هاست.
داروی تسکین دهنده ی حرارت و حدت خون و صفراست.
لطیف کننده ی مواد غلیظ بدن است.
نکته: نباید سکنجبین را با یخ سرد کرد، زیرا از لطیف شدن خلط جلوگیری می کند و لعاب دهان لزج می شود.

انواع سکنجبین طبی

برای درمان بیماری های مختلفی که در نظر است با سکنجبین درمان شوند، بسته به نوع بیماری، سکنجبین با تخم گیاهان سرد یا تخم گیاهان گرم می شود.

سکنجبین عسلی

این نوع سکنجبین حاوی عسل و سرکه است و برای درمان بیماری های بلغمی، تب های کهنه و تقویت معده و کبد به کار می رود.

سکنجبین عنصلی

این نوع سکنجبین حاوی عنصل یا سرکه ی آن است. سکنجبین عنصلی در درمان بیماری های ریه مانند آسم، تنگی نفس و سرفه ی بلغمی مفید است.

منبع: مجله نیک ونو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *