داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

خواص درمانی و فواید سمنو

یکی از هفت سین مفید برای سلامتی در سفره ی نوروز “سمنو” است که نماد زایش و باروری گیاهان محسوب شده و از جوانه های تازه رسیده ی گندم تهیه می شود. سمنو یکی از مقوی ترین ریشه های گیاهی است که در قدیم به عنوان یک غذای سنتی مصرف فراوان داشته، اما امروز با تغییر الگوی تغذیه از سبد غذایی بسیاری از خانواده ها حذف شده است. در حالی که مصرف سمنو به سلامت افراد و پیشگیری از ابتلا به برخی از بیماری ها کمک می کند.

خواص درمانی سمنو

سمنو، پتاسیم و منیزم فراوان دارد. پتاسیم در تحریک پذیری، انتقال و تولید انرژی نقش دارد و باعث کاهش فشارخون بالا و بیماری های قلبی-عروقی می شود. منیزیم نیز در متابولیسم انرژی، انقباض عضلانی، انتقال عصبی و رشد استخوانی نقش دارد.
آهن، اسیدفولیک و ویتامین های گروه بی این غذای سنتی، عاملی برای خون سازی و تنظیم هورمون ها بوده و می تواند در رفع خستگی و آرامش اعصاب موثر باشد.
سمنو حاصل جوانه های تازه رسیده ی گندم و یکی از منابع خوب ویتامین E است. مهم ترین نقش ویتامین ای، دفاع از بدن در برابر رادیکال های آزاد است.
سمنو یکی از منابع غنی بتاکاروتن است. بتاکاروتن یکی از پیش سازهای ویتامین A است که در بینایی، رشد، تکامل پوست و غشاهای مخاطی، سیستم عصبی و ایمنی بدن نقش دارد.
ویتامین B و E سمنو برای بهبود وضعیت پوست، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن مفید است.
اگر هنگام پخت سمنو از بادام شیرین استفاده شود، ریز مغذی هایش جذب سمنو شده و باعث مقوی تر شدن شدن این غذا می شود.
مصرف متعادل آن به افراد سالمند و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه می شود.
آنزیم های موجود در جوانه ها، مقدار زیادی فیبر و آب دارند که مصرف منظم آن ها مانع بروز یبوست می شود.
به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می شود.
زخم ها را ترمیم می کند و مقاومت بدن را در برابر عفونت ها بالا می برد.
سمنو اشتهاآور است و مصرف آن باعث افزایش وزن می شود.
حافظه را تقویت می کند و عملکرد مغز آن را بهبود می بخشد.
فسفر سمنو برای رشد مغزی کودکان و زنان شیرده مفید است.
درمان نازایی و سختی زایمان است.
سنگ کیسه ی صفرا را از بیم می برد.
مصرف سمنو، سوهاضمه را رفع می کند.

منبع: مجله نیک و نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *