طرز تهیه کیک تولد
مواد لازم کیک تولد
آرد ساده: ۲۲۵ گرم
پودر کاکائو: ۸۵ گرم
بیکینگ پودر: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
جوش شیرین: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
شکر دانه ریز: ۳۵۰ گرم
نمک: ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
شیر: ۲۵۰ میلی لیتر
روغن آفتابگردان یا کانولا: ۱۲۵ میلی لیتر
اسانس وانیل: ۲ قاشق چایخوری
آب جوش: ۲۵۰ میلی لیتر
کره نرم شده: ۱۷۰ گرم
پودر قند: ۱۹۰ گرم
شیر: ۲ قاشق غذاخوری
نوتلا: ۲۰۰ گرم
نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
اسمارتیز: ۱۵۰ گرم
طرز تهیه کیک تولد
فر را روشن کنید و تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
دو قالب کیک ۲۰ سانتیمتری آماده کنید و کف آن ها را با کاغذ روغنی بپوشانید. آرد، پودر کاکائو، بکینگ پودر و جوش شیرین را با هم در یک کاسه بزرگ الک کنید. نمک و شکر را اضافه کنید. در کاسه دیگری شیر، تخم مرغ ، روغن آفتابگردان و اسانس وانیل را مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس مایه را به مخلوط آردی اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی مخلوط کنید و بزنید تا ترکیبی یکدست و روان حاصل شود. کم کم آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
خمیری که خواهیم داشت حالتی بسیار مایع خواهد داشت. مایه را به نسبت مساوی در دو قالب کیک بریزید و به مدت ۲۵ الی ۳۵ دقیقه داخل فری که از قبل گرم شده قرار دهید و بپزید. یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید، اگر کاملا تمیز بیرون آمد یعنی کیک شما آماده است. سپس کیک ها را بیرون بیاورید و با همان قالب روی توری یا سینی فلزی قرار دهید تا خنک شود.
کمی پیش از تزئین کیک، آنها را از قالب خارج کنید و کاغذ روغنی را جدا کنید. برای تهیه آیسینگ یا رومال کیک کره را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی آنقدر بزنید تا کاملا نرم شود. پودر قند و شیر را اضافه کنید و مخلوط کنید تا خوب با یکدیگر ترکیب شوند. نوتلا و نمک را نیز اضافه کنید و ترکیب کنید.
یک لایه کیک را روی سطح کار قرار دهید. سپس به کمک لیسک نیمی از آیسینگ نوتلایی بردارید و روی کیک بمالید. لایه دوم کیک را روی آن قرار دهید. باقیمانده آیسینگ را روی آن بریزید و در تمام سطح کیک تا نزدیک لبه ها پخش کنید. اسمارتیزها را روی آن بریزید.
نکته ها: می توانید از شمع های رنگی برای تزئین کیک تولد استفاده کنید. برای بریدن کیک از یک چاقوی بزرگ و تیز استفاده کنید و پس از هربار برش چاقو را تمیز کنید تا چسبیدن مایه آیسینگ به چاقو باعث نازیبایی برش های بعد نشود.
این کیک را می توان در یک ظرف دردار به مدت ۴ الی ۵ روز در یخچال نگهداری کرد.