طرز تهیه استیک لقمه ای عسلی
استیک از آن دست غذاهایی است که در عین سادگی، نحوه پخت آن اهمیت زیادی دارد و همیشه خوب از آب در نمی آید. استیک لقمه ای عسلی با لایه رویی ترد و برشته و مغز آبدار و خوشمزه، فوق العاده است و اگر از طرفداران استیک هستید باید حتماً آن را امتحان کنید. خواباندن گوشت در ترکیبی از سرکه بالزامیک، روغن و عسل بافت گوشت را نرم می کند و در ضمن طعم بسیار خوبی هم به آن می دهد. اگر مایع طعم دهنده استیک لقمه ای را دوست داشتید می توانید مقدار زیادی از آن را از قبل تهیه کنید و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم استیک لقمه ای
گوشت راسته گاو برش خورده به صورت استیک: ۹۰۰ گرم
سرکه بالزامیک: ¼ پیمانه
عسل: ¼ پیمانه
روغن گیاهی: ۵ قاشق غذاخوری
سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
پودر چیلی: ۱ قاشق چایخوری
سیر خردشده: ۲ حبه
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
رزماری خردشده: ۱ و ½ قاشق چایخوری
نمک: به مقدار کافی
طرز تهیه استیک لقمه ای
استیک ها را به شکل تکه های ۲-۳ سانتیمتری خرد کنید. در کاسه بزرگی سرکه بالزامیک، عسل، ۳ قاشق روغن، سس سویا، پودر چیلی، سیر خرد شده، فلفل سیاه و رزماری خردشده را بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید.
تکه های استیک لقمه ای را داخل یک کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید. مخلوط تهیه شده را روی آن بریزید، در کیسه را ببندید و ۱ تا ۴ ساعت اجازه بدهید تا گوشت به خوبی طعم دار شود. سپس، استیک ها را از کیسه خارج کنید و بگذارید کمی خشک شوند.
تابه ای را روی شعله متوسط داغ کنید و دو قاشق روغن باقی مانده را در آن بریزید. استیک ها را داخل تابه بریزید و به مقدار دلخواه خود سرخ کنید. می توانید استیک ها را داخل سیخ های چوبی هم قرار دهید. در آخر به مقدار دلخواه نمک اضافه کنید و استیک لقمه ای عسلی را همراه با سس دلخواه خود سرو کنید.
نکته: به دلیل وجود عسل در مواد این استیک، ممکن است در حین سرخ کردن، زودتر از استیک های دیگر قهوه ای رنگ شود. پس مراقب باشید و چشم از استیک ها برندارید.
اگر روی استیک لقمه ای قهوه ای رنگ شد ولی داخل آن هنوز خام بود می توانید پخت را در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد ادامه بدهید.