تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ای

ویژگی های یک سالاد سالم چیست؟

بسیاری از ما زمانی که به تغذیه سالم و کم کردن وزن فکر می کنیم ناخودآگاه ذهنمان به سمت سالادها میرود و تصوری که از سالاد داریم یک غذای کم کالری و پرخاصیت است که میتواند به روند لاغری و بهبود سلامت انسان کمک شایانی کند. اما آیا تمام سالادها چنین ویژگی را در خود دارند؟ هنگام انتخاب سالاد باید توجه ویژه ای به ترکیبات آن داشته باشید. استفاده از چاشنی های پرکالری و مضر میتواند نتیجه را برعکس کند. در این نوشتار به بررسی ویژگی های یک سالاد سالم و مغذی خواهیم پرداخت. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

سالاد سالم

سبزی های برگدار

کاهو، پایه و اساس بیشتر سالادها را تشکیل می دهد و برای بهره‌مندی از سالادی سالم شما نیازمند در اختیار داشتن ماده ای مفید و مغذی هستید. سبزیجات برگدار به رنگ سبز تیره بهترین انتخاب هستند زیرا آنها بیشتر مواد مغذی را تامین می کنند. از جمله این مواد می توان به کلم کیل، اسفناج، رومایین، آروگولا، و ترکیب بهاری (Spring Mix) اشاره کرد.

این سبزی های برگدار سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. بهتر است چندان از کاهوهای رنگ روشن آیس برگ استفاده نکنید زیرا ارزش غذایی بالایی ندارند و ۹۵ درصد آنها از آب تشکیل شده است.

سبزیجات پرخاصیت

حضور سبزیجات در رژیم غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما افزودن آنها به سالاد نیز اهمیت دارد. استفاده از ترکیب درست می تواند عطر و طعمی بهتر و همچنین برخی فواید سلامت کلیدی را به سالاد اضافه کند، که از آن جمله می توان به کاهش خطر کلسترول بالا و بیماری قلبی اشاره کرد. از جمله ترکیبات مغذی برای استفاده در سالاد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیاز، گوجه فرنگی، خیار، گل کلم، کرفس خرد شده، هویج خرد شده، فلفل دلمه ای، ذرت، زیتون

سالاد سالم با پروتئین

افزودن پروتئین به سالاد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا از این طریق نسبت به شکل گیری احساس سیری و افزایش انرژی مورد نیاز بدن اطمینان حاصل می شود. مرغ گریل شده یکی از گزینه های کلاسیک محسوب می شود، اما استفاده از هر گوشت سفید بدون چربی را می توان مد نظر قرار داد. یکی از گزینه های دیگر میگو گریل شده با لیمو است.

برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند می توان از منابع پروتئین گیاهی مانند نخود، کینوآ، تخم مرغ، نخود فرنگی، و لوبیا سفید استفاده کرد.

چاشنی های مضر

از چاشنی های کرمی مانند سس مایونز باید پرهیز کنید. اگرچه ممکن است سالاد بدون چاشنی های این چنینی عطر و طعم مورد نظر شما را نداشته باشد، اما افزودن آنها می تواند سالاد را از یک خوراکی سالم به یک خوراکی سرشار از چربی های بد تبدیل می کند. بهترین کار تهیه چاشنی سالاد توسط خودتان است. شما می توانید مقداری روغن زیتون و سرکه یا سرکه بالزامیک را با مقداری ادویه مانند پودر سیر و اندکی نمک ترکیب کنید.

سایر نکات

اگر به دنبال سک سالاد سالم هستید یا قصد دارید ظاهر بهتر و رنگارنگی به آن ببخشید می توانید افزودن مواد غذایی مانند کرنبری، گردو، کشمش، بادام، آووکادو، سیب، و پرتقال ماندارین را مد نظر قرار دهید. سالاد به طور معمول یک وعده غذایی با سرعت آماده سازی بالا و آسان است و بر اساس سلیقه خود به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.

منبع: عصرایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *