سلامتینکات سلامتی

اگر کودک ۶ تا ۱۰ ساله دارید، بخوانید!

کودکان در دوره ۶ تا ۱۰ سالگی نسبت به سال‌های قبل تمایل بیشتری به مستقل شدن پیدا می‌کنند و از نظر جسمی هم بیشتر به فعالیت می‌پردازند. آنان در این دوره بیشتر می‌خواهند که در کنار دوستان خودشان باشند و شیوه‌های پیچیده‌تری از فکر کردن را یاد می‌گیرند.
پیشرفت در سیر تکامل این کودکان به‌صورت تدریجی اتفاق می‌افتد و عمدتا در این حوزه‌ها است: جسمانی، فکری، احساسی و اجتماعی. با این‌حال، ‌تغییرات سال به سالی که شما به‌عنوان پدر و مادر در فرزندتان مشاهده می‌کنید، می‌تواند واقعا چشمگیر و قابل توجه باشد. در فاصله ۶ تا ۱۰ سالگی، هماهنگی عضله‌ها و قوای بدنی کودکان سریعا تقویت می‌شود. بسیاری از کودکان در همین فاصله یاد می‌گیرند که چطور اشیا را پرتاب کنند یا چطور به توپ فوتبال ضربه بزنند. بعضی از آنان حتی می‌توانند در فعالیت‌های پیچیده‌تر مانند بسکتبال نیز مهارت خاصی کسب کنند.
کودکان در فاصله ۶ تا ۱۰ سالگی بالغ‌تر می‌شوند و شیوه‌های منطقی فکر کردن نیز در آنان تکامل می‌یابد. آنان به‌تدریج می‌توانند جنبه‌های مختلف و زوایای مشکلات یا موقعیت‌ها را بررسی کنند. این تغییر واقعا اهمیت خاصی دارد، چون مرحله تفکر ساده‌انگارانه که مربوط به دوران پیش از ۶ سالگی است، کم‌کم به پایان می‌رسد.

اگرچه شیوه تفکر کودکان در فاصله ۶ تا ۱۰ سالگی پیچیده‌تر می‌شود، اما کودکان در این سن هنوز هم با کمک گرفتن از واقعیت‌های جهان بیرونی فکر می‌کنند. درواقع، آنان بیشتر نسبت به وقایع و اتفاقات واقعی حساسیت دارند و کمتر با ایده‌های ذهنی درگیر می‌شوند.
به‌طور کلی، تفکر آنان با کمک اموری انجام می‌گیرد که با حواس اصلی بشری قابل شناسایی هستند. برای مثال، لمس کردن پوست نرم یک خرگوش واقعا معنای واضح‌تری در ذهن کودک ایجاد می‌کند، تا این‌که دائما به او بگوییم که پوست خرگوش، نرم است. از آن‌جایی که این کودکان در زمان واحد، فقط می‌توانند به یک بخش از هر موقعیت یا هر دیدگاه توجه داشته باشند، هنوز خیلی سخت می‌توانند ارتباط بین امور مختلف و وقایع جهان را درک کنند.
وقتی که کودکان به سن مدرسه رفتن می‌رسند، امنیت پیشین در خانه و خانواده را کنار می‌گذارند. در این مرحله، آنان دائما به سمت بازی‌های دسته‌جمعی بیشتر و دوست‌یابی بیشتر تمایل پیدا می‌کنند. علاوه بر این، بعضی از مهارت‌های مهم مانند برقراری ارتباط اجتماعی را از طریق همین کارها یاد می‌گیرند که در ادامه زندگی برای آنان لازم است.

منبع: سلامتیسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *