داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

سیب زمینی و دانستنی های شگرف آن

سیب زمینی یکی از اصلی ترین مواد غذایی در دسترس بشر می باشد. این ماده غذایی پرخاصیت که می تواند به عنوان غذا استفاده شود برای سلامتی نیز بسیار مفید است. سیب زمینی حاوی فیبر بوده و خواص درمانی بسیاری دارد با مصرف سیب زمینی از دریافت نمک و چربی زیاد در امان می باشید. در ادامه مطلب با عطارباشی همراه باشید.

سیب زمینی
سیب زمینی حاوی کدام مواد است؟

آنتوسیانین

سیب زمینی هایبنفش، آبی و قرمز حاوی این رنگدانه های آنتی اکسیدانی هستند که با خطر سرطان و بیماری های قلبی مقابله می کنند.

کافئیک اسید و فرولیک اسید

این دو ماده در پوست سیب زمینی وجود دارند و جزو ترکیبات مغذی هستند که ترکیبات سرطان زای خطرناک را از بین می برند.

کلوروژنیک اسید

این ترکیب به پیشگیری از ابتلا به سرطان و تولید ترکیبات سرطان زا پیشگیری می کند.

کربوهیدرات های پیچیده

این ترکیبات انرژی تولید می کنند و به کنترل افسردگی، سوزش معده و عملکرد خوب حافظه کمک می کنند.

بررسی هایی روی افراد سالمند سالمی که از کاهش حافظه شکایت دارند و روزانه ۲۵۰ گرم پوره سیب زمینی می خورند انجام شد. محققان مشاهده کردند بهبود چشمگیری در حافظه کوتاه و بلندمدت این افراد حاصل شد

پتاسیم

مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سیب زمینی فواید زیادی برای سلامت قلب و عروق داشته و خطر بروز سنگ کلیه را نیز کاهش می دهند.

اسپونین

اسپونین ها برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان مفید هستند.

ویتامین B۶

این ویتامین محافظ قلب و تسکین دهنده علائم افسردگی، بی‌خوابی و سندرم پیش از قاعدگی است.

ویتامین C

همه ما سیب زمینی زیادی مصرف می کنیم و خوشبختانه این ماده غذایی یکی از منابع ویتامین C است. این ویتامین آنتی اکسیدان از مضرات رادیکال های آزاد پیشگیری کرده و باعث تقویت دستگاه ایمنی می شود.
برای فواید بیشتر

برای بهره مندی از خواص بیشتر سیب زمینی بهتر است آن را با پوست میل کنید. سیب زمینی را در فر و یا به صورت بخارپز آماده کنید.

اگر سیب زمینی را پوست می گیرید یک لایه بسیار نازک از آن را بردارید.

اگر سیب زمینی را آب پز می کنید آن را با پوست در آب قرار دهید. باید بدانید که این آب سرشار از ویتامین B است و می توانید از آن استفاده کنید.

اطلاعات علمی

بررسی هایی روی افراد سالمند سالمی که از کاهش حافظه شکایت دارند و روزانه ۲۵۰ گرم پوره سیب زمینی می خورند انجام شد. محققان مشاهده کردند بهبود چشمگیری در حافظه کوتاه و بلندمدت این افراد حاصل شد. محققان بر این عقیده هستند که سیب زمینی باعث تحریک ترشح ترکیبات شیمیایی در مغز می شود که به بهبود قدرت حافظه کمک می کنند.

منبع: تبیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *