داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

بهترین گیاهان دارویی که به سلامتی شما کمک می‌کنند

گیاهان دارویی را می‌توان به عنوان طعم دهنده‌های پرخاصیت در آشپزی مورد استفاده قرار داد. گیاهان دارویی هزاران سال است که توسط بشر برای درمان بیماری‌های مختلف و بهبود سلامتی و تندرستی استفاده می‌شوند و قدرت درمانی و خواص آنها در مطالعات مختلفی توسط محققین و متخصصان اثبات شده است.

به گزارش عطارباشی به نقل از «تاپ۱۰ هوم رمدیز»، امروزه علم مدرن همواره در حال کشف خواص گوناگون گیاهان مختلف می‌باشد و از آنها برای مبارزه با بیماری‌های ساده تا عارضه‌های پیچیده مانند سرطان بهره می برد. در ادامه قصد داریم شما را با بهترین گیاهان دارویی که به سلامتی و تندرستی شما کمک شایانی می‌کنند آشنا شویم.

ریحان

این گیاه معطر یکی از سبزی‌هایی است که بسیار برای سلامتی و تندرستی شما مفید می‌باشد. ریحان حاوی آنتی اکسیدان، ترکیبات ضد عفونی کننده، خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که به کاهش استرس کمک کرده و سطح سروتونین را در بدن شما تنظیم می‌کند.

نوشیدن چای ریحان به درمان سوءهاضمه کمک کرده و برای رفع سردرد، مهار سرطان پستان، درمان نفخ شکم، بهبود اشتها، درمان بریدگی و خراش، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی و سرفه و بسیاری از عارضه‌های دیگر مفید می‌باشد.

ریحان را می‌توانید در کنار غذا میل کرده و یا در پخت و پز از آن استفاده کنید. همچنین نوشیدن ۲ تا ۳ مرتبه چای ریحان در طول روز می‌تواند برای سلامتی و تندرستی شما مفید باشد.

طرز تهیه چای ریحان :

۱.ده تا پانزده برگ تازه‌ی ریحان را درون یک ظرف بریزید.

۲.دو فنجان آب جوش را بر روی برگ ها بریزید.

۳.درب ظرف را گذاشته و بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد.

۴.برگ‌ها را خارج کرده و از چای ریحان لذت ببرید.

رزماری

رزماری یک گیاه باغی معروف و بسیار مفید است. این گیاه حاوی کارنوزول و اسید رزمارینیک می‌باشد که هردو از آنتی اکسیدان‌های قوی بوده و نقش مهمی در بهبود سلامتی و تندرستی دارند. این گیاه همچنین ضد عفونی کننده، ضد سرطان و ضد التهاب می باشد.

رزماری می‌تواند همانند یک محرک قوی استفاده شده و به تقویت حافظه و تمرکز ذهنی شما کمک کند. این گیاه همچنین با عارضه‌هایی همچون استرس و اضطراب، سردرد، ریزش مو، درد مفاصل، التهاب، مشکلات گوارشی، سرطان و بیماری‌های قلبی – عروقی مقابله می‌کند.

رزماری با داشتن طعمی قوی می‌تواند یک چاشنی مناسب برای سوپ، سالاد، ساندویچ و… باشد.

طرز تهیه چای رزماری :

۱.یک قاشق چایخوری از گیاه رزماری را داخل یک فنجان آب داغ بریزید.

۲.درب فنجان را پوشانده و بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد.

۳.گیاه را از فنجان خارج کرده و از چای رزماری لذت ببرید.

۴.می‌توانید این چای را روزی ۲ تا ۳ مرتبه میل کنید.

مرزنجوش

مرزنجوش گیاهی است که بعنوان یک چاشنی ثابت در بسیاری از غذاهای ایتالیایی، اسپانیایی و مکزیکی استفاده می‌شود. طعم و عطر این گیاه فوق‌العاده بوده و همچنین خواص فراوانی دارد.

مرزنگوش حاوی ۲ ترکیب بسیاری قوی به نام‌های کارواکرول و تیمول می‌باشد که خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این گیاه همچنین دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد نفخ و… است.

می‌توانید از مرزنگوش برای درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی، تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع گرفتگی‌های قاعدگی، سلامت قلب، کاهش خستگی و رفع دندان درد استفاده کنید. این گیاه همچنین برای پیشگیری از افزایش قند خون مفید است.

مرزنگوش خشک شده را به سوپ، سالاد، اسموتی و دیگر غذاها اضافه کنید.

طرز تهیه چای مرزنجوش :

۱.سه قاشق چایخوری از برگ‌های مرزنگوش را درون یک فنجان آب داغ ریخته و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.

۲.برگ ها را خارج کرده و چای را میل کنید.

سلامتی و تندرستی

مریم گلی

مریم گلی محرک بوده و دارای خاصیت‌های آنتی بیوتیک، قابض، مقوی و ضد نفخ می‌باشد که از آن برای مقاصد دارویی استفاده می‌کنند. این گیاه سرشار از روغن‌های فرار و فلاونوئیدها است و حاوی ترکیبات ضد التهاب، ضد فشار خون و ضد میکروبی می‌باشد.

مریم گلی می‌تواند به بهبود خلق و خو کمک کرده و در رفع اضطراب، درمان گلو درد، تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن، کاهش التهاب، بهبود کیفیت خواب، کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون موثر باشد.

می‌توانید گیاه مریم گلی را به صورت تازه یا خشک شده به غذاهای مختلف اضافه کنید. همچنین چای این گیاه را روزی ۲ بار بنوشید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

طرز تهیه چای مریم گلی :

۱.یک قاشق چایخوری از برگ‌های تازه یا خشک شده‌ی مریم گلی را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید

۲.بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد، سپس برگ‌ها را خارج کنید

۳.مقداری عسل و لیمو به چای اضافه کنید تا طعم دلچسب‌تری پیدا کند

نکته: مصرف مریم گلی برای بانوان باردار و شیرده ممنوع است.

نعناع فلفلی

این گیاه سرشار از منتول بوده و طبیعتی خنک و آرامش بخش دارد که جسم و روح را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نعناع فلفلی حاوی خواص آنتی اکسیدانی، ضد اسپاسم، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروس و ضد نفخ می‌باشد.

این گیاه به تسکین سوءهاضمه، درمان سندروم روده تحریک پذیر، از بین بردن گاز شکم و نفخ، رفع اسپاسم عضلانی، درمان حالت تهوع، کاهش وزن، مقابله با استرس، از بین بردن بوی بد دهان، رفع سردرد، درمان میگرن، افزایش بهداشت دهان و پیشگیری از حساسیت‌ها و بیماری آسم کمک می‌کند.

برگ‌های تازه یا خشک شده‌ی نعناع فلفلی را به سالاد، سوپ، اسموتی، آب میوه، سس و… اضافه کنید. همچنین می‌توانید روزی ۲ تا ۳ مرتبه از چای این گیاه لذت ببرید.

طرز تهیه چای نعناع فلفلی :

۱.یک قاشق چایخوری از برگ‌های تازه نعناع فلفلی را درون یک ظرف ( شیر داغ کن ) آب داغ بریزید و بگذراید ۱۰ دقیقه دم بکشد

۲.برگ ها را خارج کنید

۳.بگذارید چای خنک شود و سپس آن را میل کنید.

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *