تغذیه و تناسب اندامنکات سلامتینکته های تغذیه ای

بهترین و بدترین خوراکی ها برای دندان

بهترین ها

توت فرنگی: دارای مالیک اسید است؛ ماده ای که موجب سفیدی  مینای دندان می شود.

اسفناج و سبزیجات برگ سبز: با جویندن سبزیجات برگ دار دندان هایتان تمیز می شوند.

پنیر: یک منبع خوشمزه ی کلسیم است که مینای دندان را محکم می کند.

آب: نوشیدن آب کافی به پاک کردن قندها و اسیدها از روی دندان کمک می کند. همچنین فلوراید موجود در آب، از آسایش دندان ها محافظت می کند.

سیب و گلابی: سیب ترد، جرم های روی دندان کمک می کند و نفس را تازه و خوشبو می کند. گلابی خام نیز اسیدهای داخل دهان را خنثی می کند.

کرفس: کرفس سرشار از لایه های لیفی است و یک نخ دندان طبیعی محسوب می شود. کرفس به تحریک ترشح بزاق نیز کمک می کند.

آدامس های بدون قند: به تحریک ترشح بزاق که موجب از بین رفتن اسیدهای ناشی از باکتری ها در دندان می شود کمک می کنند.

بدترین ها

قهوه: علاوه براین که قهوه اسیدی است. میزان لکه ای که از آن بر روی دندان باقی می ماند، بسیار بیشتر از دخانیات است.

نوشابه ها: نوشابه ها چه  انواع معمولی و چه نوشابه های رژیمی ، هر دو مدل موجب پوسیدگی و فرسایش دندان ها می شوند.

نوشیدنی های انرژی زا: این نوشیدنی ها نه تنها اسیدی هستند بلکه مدت زمان طولانی روی دندان ها جا خوش می کنند.

آبنبات های سفت و نرم: آبنبات ها چه نوع نرم و چه آبنبات های سفت هر دو مدل هر چند وقت یکبار مقدار زیادی قند را در محیط دهان رها می کنند که به تکثیر باکتری ها کمک بسیاری می کنند.

آبمیوه ها و مرکبات: با وجود اینکه مرکبات بسیار مغذی و برای سلامتی بسیار مفید هستند، اما مصرفشان در طولانی مدت موجب تخریب مینای دندان می شود؛ به همین دلیل بعد از خوردن مرکبات به مقدار کافی آب بنوشید تا اثر منفی آن ها از بین برود.

منبع: هفته نامه سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *