تغذیه و تناسب انداملاغری و کاهش وزننکته های تغذیه ای

فواید و تاثیرات رژیم مدیترانه ای بر روی مغز

رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های غذایی است که به طور معمول توسط مجلات و وبسایت‌های معتبر دنیای سلامت بعد از رژیم غذایی «دش» بعنوان برترین برنامه‌ی غذایی جهان شناخته می‌شود. این رژیم تاکید بر مصرف مواد غذایی طبیعی از جمله حبوبات، روغن زیتون، غلات کامل، میوه و سبزیجات دارد. بسیاری از متخصصین این رژیم را بهترین راه برای تقویت مغز و حفظ سلامت آن می‌دانند. در این نوشتار به بررسی فواید و تاثیرات این رژیم بر مغز انسان می‌پردازیم. لطفا با عطارباشی همراه باشید.

رژیم غذایی مدیترانه ای

مبارزه با استرس

استرس تاثیر چشمگیری بر سلامت و آرامش عمومی بدن دارد. نه تنها در اضافه وزن و بدخوابی تاثیر دارد بلکه بر حافظه هم تاثیر می گذارد.

در مطالعه محققان، ارتباط بین استرس و از بین رفتن حافظه مشخص شده است. دانشمندان دانشگاه آیووا دریافته اند افزایش میزان هورمون استرس موسوم به کورتیزول، با بالارفتن سن موجب زوال حافظه می شود.

پیش بینی می شود مقادیر بالای کورتیزول با نابودی تدریجی سیناپس ها در قشر جلویی مغز، منطقه مغزی مسئول حافظه کوتاه مدت، مرتبط است.

یکی از فواید متعدد رژیم غذایی مدیترانه ای مدیریت استرس است. در مطالعه دیگری توسط محققان استرالیایی، مشخص شد افراد پیروی کننده از رژیم غذایی مدیترانه ای، شادتر و بااسترس کمتر هستند و در مقایسه با افراد دیگر از کیفیت زندگی بهتری برخوردار هستند.

تقویت حافظه با میوه و سبزیجات

این رژیم غذایی محدودکننده نیست و به شما اجازه می دهد یکبار در هفته وعده های کوچک گوشت مصرف کنید، اما عمدتاً مبتنی بر مصرف بالای میوه و سبزیجات است.

این مواد خوراکی سرشار از ویتامین، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، و سایر موادمغذی حیاتی برای عملکرد مناسب بدن هستند و حافظه هم از این امر مستثنی نیست.

طبق نتایج یک مطالعه، مصرف میوه و سبزیجات به شدت با حافظه کلامی مرتبط است درحالیکه تحقیق دیگری هم نشان می دهد که مصرف بالای این مواد خوراکی از زوال عقل پیشگیری می کند.

اسیدهای چرب اُمگا۳

از آنجائیکه رژیم غذایی مدیترانه ایی متشکل از ماهی و غذاهای دریایی است، از اینرو سرشار از اسیدهای چرب اُمگا۳ است که برای سلامت عمومی بدن ضروری هستند.

خواص اسیدهای چرب اُمگا-۳ بسیار متعدد بوده و شامل بهبود سیستم ایمنی و رشد مغز و بهبود حافظه است.

طبق نتایج یک مطالعه، افراد جوان سالم می توانند با افزایش مصرف اسیدهای چرب اُمگا-۳، حافظه کاری شان را بهبود بخشند.

مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *