بهداشت بانواندرمان بیماریسلامتینکات سلامتی

سیکل قاعدگی روی مغز زنان تأثیر دارد!

مطالعات اخیر نشان می‌دهند تغییرات هورمونی می‌توانند تعادل شیمیایی در مغز را در طول قاعدگی تغییر دهند و باعث برخی نوسانات خلقی شوند. اینفوسلامت شما را با تأثیر سیکل قاعدگی روی مغز زنان در این مطلب آشنا می‌کند.

این تحقیق نشان می‌دهد سلول‌های واقع در بخشی از مغز به نام هیپوکامپ نوع خاصی گیرنده در طول سیکل قاعدگی تولید می‌کنند. این تغییرات روی حساسیت زنان نسبت به اضطراب، افسردگی و تشنج را تأثیر می‌گذارند.

محققان معتقدند که هر دو هورمون شیمیایی استروژن و پروژسترون روی فعالیت سلول‌های عصبی تأثیر دارند. اما مکانیزمی‌که در افزایش اضطراب و تشنج نقش دارد هنوز ناشناخته است.

این محققین بر این باورند که این مطالعه به طور اساسی و ریشه‌ای اضطراب شدید و افسردگی پیش از قاعدگی که به سندروم پیش از قاعدگی (PMDD) معروف است را توجیه می‌کند.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند 78% از زنانی که مبتلا به بیماری صرع هستند در زمان قاعدگی تشنجشان بیشتر می‌شود. تشنج در زنان مبتلا به صرع که با تغییرات هورمونی تحریک می‌شود تشنج کاتامنیال گفته می‌شود. این تشنج در طول سیکل قاعدگی با کم شدن سطح هورمون پروژسترون رخ می‌دهد.

علاوه بر این حدود 5% از زنان مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی اضطراب شدید و افسردگی را در این زمان تجربه می‌کنند که علت اصلی آن‌ها هنوز ناشناخته است.

در این مطالعه محققان دریافتند که موش‌ها در طول سیکل قاعدگی که سطح پروژسترون پایین است نوع خاصی از گیرنده‌ها را که مانع فعالیت گابا می‌شود تولید می‌کنند.

این روند باعث ایجاد اختلال در مغز شده و احتمال افزایش تشنج و اضطراب را افزایش می‌دهد.

در طول چرخه‌ی قاعدگی زمانی که سطح هورمون پروژسترون بالا و سطح استروژن پایین بود همانطور که پیش بینی می‌شد حساسیت موش‌ها نسبت به تشنج و اضطراب کمتر شده بود.

بنابراین محققان بر این باورند که در واقع تغییرات گیرنده‌ی GABA در برابر سطح تشنج و اضطراب در زنان مبتلا به صرع کاتامنیال و سندروم پیش از قاعدگی مسئول است.

منبع: اینفوسلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *