داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

تقویت لثه و دندان ها با گیاهان دارویی

یکی از اصول سلامت که همواره بسیاری از ما آن را نادیده میگیریم، سلامت و  تقویت لثه و دندان هاست. مسواک زدن به طور مرتب و استفاده از نخ دندان و… همه روش هایی هستند که به شما در سالم نگه داشتن دندان ها و لثه کمک میکنند، اما تنها مسواک زدن کافی نیست، مراقبت از اجزای دهان اصول مربوط به خود را دارد که باید در مراحل مختلف رعایت شوند تا سلامت این اجزای حیاتی بدن تامین شوند. در ادامه شما را با نکاتی کلیدی  برای تقویت لثه و دندان ها و همینطور گیاهان دارویی که در این امر به شما کمک میکنند، آشنا خواهیم کرد.

راه های بیشماری برای تقویت لثه و دندان ها در برابر پوسیدگی و التهاب وجود دارد:

۱- برای برطرف کردن ناراحتی های دهان، دم کرده زرشک را غرغره کنید. جویدن برگ زرشک، باعث محکم شدن لثه و دندان می شود.

۲- اگر پوست تازه گردو را به دندان و لثه بمالید، لثه و دندان را تقویت می‌کند.

۳- توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر است.

۴- جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم می کند و بوی دهان را می زداید .

۵- خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار مفید است. هم لثه را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را بر طرف می کند. برای بر طرف کرن درد دندان ۱۰ گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد. آن را کمی سرد کنید و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان برطرف شود.

۶- غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است و در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.

۷- آب پیاز برای دندان‌ درد مفید است. برای تسکین درد باید آب پیاز را روی دندان ریخت و کمی نگه داشت، این عمل را می‌توان با پنبه انجام داد. پیاز لثه‌ها را تقویت می ‌کند.

۸- برای رفع لق بودن دندان ها و تسکین درد آن، سرکه را روزی چند بار در دهان غرغره کنید. سرکه در رفع جرم دندان و التهاب لثه نیز موثر است. به منظور رفعبوی بد دهان و نیز سفیدی دندان ها، هفته ای یک بار دندان های خود را با مسواک آغشته به سرکه مسواک بزنید.

۹- انجیر خشک جوشیده شده در شیر، برای درمان ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .

۱۰- زردآلو بوی بد دهان را رفع می کند.

۱۱- جویدن برگ های شاهی تازه، لثه را محکم می کند و آن ها را سالم نگه می دارد.

۱۲- پژوهشگران ژاپنی می‌گویند خوردن مرتب ماست و سایر محصولات غذایی حاوی اسید لاکتیک ممکن است برای بهداشت دهان شما مفید باشد.

۱۳- مصرف مقادیر اندکی از اسیدهای چرب امگا ـ ۳ که به طور معمول در غذاهایی مثل ماهی یافت می‌شوند، برای کمک به برطرف کردن بیماری‌های لثه مفید است. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه را ۲۳ تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

۱۴- مصرف پرتقال موجب استحکام لثه‌ها می‌شود.

نکات قابل توجه درباره لثه و دندان ها

*استفاده از خمیر‌دندان‌های حاوی فلوراید، پوششی روی دندان‌ها ایجاد کرده و از آنها در مقابل تاثیرات مخرب اسید و شکر، محافظت می‌کند.

*در هنگام مسواک زدن باید از فشار بیش از حد بر دندان‌ها خودداری کرد.

*بعد از مصرف غذاهای اسیدی مثل آب پرتقال، نباید فورا مسواک زد، زیرا به علت تاثیر اسید بر دندان ها ، احتمال سایش و پوسیدگی دندان وجود دارد.

*سیگار می تواند بیماری لثه را بدتر کند. سیگار سبب کاهش اکسیژن در جریان خون شده و لثه بیمار نمی تواند التیام پیدا کند.

*سیگار سبب تشکیل پلاک میکروبی بیشتر و پیشرفت سریع تر بیماری لثه نسبت به افراد غیر سیگاری می شود. بیماری لثه هنوز شایع ترین علت از دست رفتن دندان ها در افراد مسن می باشد .

چطور از خونریزی لثه پیشگیری کنیم

خونریزی از لثه‌ها هنگامی رخ می‌دهد که به درستی دندان‌ها مسواک زده نمی‌شوند یا نخ دندان کشیده نمی‌شود.

برای پیشگیری از این عارضه و سالم نگه داشتن لثه‌ها این نکات را رعایت کنید:

– سیگار نکشید و از اشکال دیگر توتون هم استفاده نکنید، مثل پیپ یا قلیان.

– از مکمل‌های ویتامینی طبق تجویز پزشک استفاده کنید.

– دقت کنید که دندان‌های مصنوعی‌ به درستی در دهان‌تان قرار بگیرند و اندازه شان مناسب باشد و اگر آنها عامل خونریزی و درد هستند، با دندانپزشک‌ در این مورد مشورت کنید.

– اگر لثه‌های‌تان خونریزی می‌کند، یک پد گاز استریل را با آب یخ مرطوب کنید و روی ناحیه مبتلا بگذارید.

تقویت لثه و دندان ها با گیاهان دارویی:

استویا

از این گیاه به عنوان یک شیرین کننده ی طبیعی بدون کالری استفاده می شود که ۳۰۰ برابر شیرین تر از ساکاروز (شکر) است. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند که عصاره ی استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی عامل جرم دندان و در نتیجه، از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

نحوه ی استفاده از آن چند برگ تازه ی آن را به جای شکر به چای یا نوشیدنی های دیگر خود اضافه کنید. می توان برگ های خشک شده ی آن را پودر کرد و از آن در دسرها، سس ها و سوپ ها استفاده کرد. استویا یکی از مواردی می باشد که موجب تقویت لثه و دندان ها می شود، استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی جلوگیری می کند و برای تقویت لثه و دندان ها بسیار مفید می باشد.

سبزه ی گندم

مطالعات دانشمندان ژاپنی نشان می دهد که آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه و در نتیجه، بهبود سلامت کلی لثه کمک می کند. سبزه ی گندم به درمان خونریزی لثه هم کمک می کند. نحوه ی استفاده از آن هر زمان که خواستید دهان خود را بشویید، آب سبزه ی تازه را با آب ترکیب کنید. یه راه دیگر این است که سبزه ی تازه ی گندم را با آب ترکیب کنید و هر روز صبح، دهان خود را با آن بشویید.

یکی دیگر از راه های تقویت لثه و دندان ها آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه کمک می کند.

میخک

از دیرباز از میخک برای درمان درد دندان استفاده می شود. از میخک برای خوشبو کردن دهان و نفس هم استفاده می شود. خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی میخک به درمان عفونت ناشی از پوسیدگی و خاصیت بی حس کنندگی آن به تسکین دندان درد کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن می توانید آن را به صورت خام بخورید و یا داخل چای خود بریزید. یک میخک را روی دندان موردنظر بگذارید تا درد آن را تسکین دهد. یک راه دیگر این است که مقداری میخک را آسیاب کنید و با استفاده از چند قطره روغن زیتون خمیری درست کنید و آن را به طور مستقیم روی دندان موردنظر بگذارید.

خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی میخک  عفونت دندان را درمان میکند.

شیرین بیان

شیرین بیان حاوی نوعی ترکیب است که دارای خواص قوی ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی می باشد. این گیاه از تولید باکتری های دهانی جلوگیری می کند و از بیماری های لثه و حفره ی دهانی جلوگیری می کند. شیرین بیان خواص ضدالتهابی قابل توجهی دارد و به رفع آفت دهان کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن دندان و لثه خود را به آرامی با پودر شیرین بیان خشک شده در آفتاب ماساژ دهید یا ریشه ی آن را بجوید. شیرین بیان خواص ضدالتهابی دارد و به رفع آفت دهان کمک می کند.

پوست بلوط سفید

پوست بلوط سفید برای درمان مشکلات لثه ای بسیار مفید است. پوست بلوط سرشار از تانن ها است که با افزایش قابلیت ارتجاعی بافت لثه، به سفتی لثه و یا دندان لق کمک می کند. پوست بلوط میزان بالایی منیزیم، کلسیم و روی دارد که به تقویت دندان و لثه کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن می توانید از کپسول های پوست بلوط سفید استفاده کنید و پودر داخل آن را به طور مستقیم روی لثه بمالید. یک راه دیگر این است که با استفاده از پودر پوست بلوط، یک دمنوش درست کنید و پس از سرد شدن، از آن برای شستشوی دهان استفاده کنید.

پوست بلوط میزان بالایی منیزیم، کلسیم و روی دارد که به تقویت دندان کمک می کند.

تقویت لثه و دندان با ریحان

این گیاه بسیار ارزشمند به دلیل خواص درمانی مختلف خود شناخته شده است. ریحان خواص ضدباکتریایی قوی دارد و از بیماری های لثه، تشکیل جرم و بوی بد دهان جلوگیری می کند. نحوه ی استفاده از آن: دندان خود را با استفاده از پودر ریحان خشک شده مسواک بزنید تا تأثیر آن را ببینید.

از این روش های گیاهی و طبیعی برای حفظ سلامت دهان و دندان خود استفاده کنید و فراموش نکنید که هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید. ریحان از تشکیل جرم و بوی بد دهان جلوگیری می کند

روغن درخت چای

روغن درخت چای خواص ضدمیکروبی قوی دارد که به رفع عفونت لثه کمک می کند. این روغن به خوشبو کردن دهان نیز کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن هر روز صبح قبل از مسواک زدن، یک قطره از این روغن را روی خمیر دندان خود بریزید یا چند قطره از آن را به دهان شویه ی خود اضافه کنید و دهان خود را با آن بشویید. روغن درخت چای به رفع عفونت لثه کمک می کند.

روغن اوکالیپتوس

یک ماده ی موجود در روغن اوکالیپتوس به نام سینئول، باکتری های ایجاد شکننده ی بوی بد دهان را از بین می برد. روغن اوکالیپتوس با کاهش جرم دندان، تقویت لثه و دندان ها و جلوگیری از خونریزی لثه به بهبود سلامت کلی دهان کمک می کند.

نحوه ی استفاده از آن تنها یک قطره از روغن اوکالیپتوس را روی مسواک خود بریزید یا چند قطره از آن را به دهانشویه ی خود اضافه کنید.

اینها لیست مواردی بود که برای تقویت لثه و دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *