تغذیه و تناسب انداملاغری و کاهش وزننکته های تغذیه ای

پیشگیری از چاقی با میوه ها و سبزیجات

مصرف میوه و سبزی همواره در رژیم غذایی انسان نقش مهمی داشته و بشر از همان ابتدا هم خود را با میوه ها و سبزیجات تغذیه می‌کرده است. اما با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از مواد غذایی که انسان ها امروزه مصرف می‌کنند، صنعتی بوده و اورگانیک نمی‌باشد. به همین دلیل است که چاقی به مشکلی بزرگ در جوامع مختلف تبدیل شده است. اگر قصد دارید از چاق شدن پیشگیری کنید، بهتر است این ۷ میوه و سبزی را در برنامه غذایی خود جای دهید. با عطارباشی همراه باشید.

پیشگیری از چاقی با این ۷ میوه و سبزی :

باقلا : باقلا گیاه مفیدی است که می توان از آن آردی با مواد مغذی تهیه کرد.

در هر یک چهارم فنجان آرد باقلا در مقایسه با آردهای معمولی که یک گرم فیبر دارند، این آرد ۸ گرم فیبر داشته و در عوض چهار گرم کربوهیدرات کمتر دارد و میزان پروتئین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان آن ها یکسان است.

شلغم : به جای ماده غذایی مانند سیب زمینی از یک جایگزین عالی مانند شلغم که دو سوم آن کالری دارد استفاده کنید.

این سبزی کم کالری حاوی منابع زیادی از فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین های K، C و A است، یک فنجان شلغم پوره شده تنها ۳۵ کالری داشته و ۸ گرم فیبر دارد که می توانید شلغم را بخار پز و پوره آن را در غذاها و سبزی ها استفاده کنید.

کدو سبز و هویج : نودل کدو سبز یکی از محبوب ترین غذاهای کم کربوهیدرات بوده و دارای عطر و طعم خوبی است. از طرفی استفاده از هویج در ماکارونی و پاستا به کاهش کربوهیدرات و افزایش فیبر در غذا کمک زیادی می کند.

گل کلم : گل کلم مانند شلغم در زمره سلامت ترین موادغذایی شناخته شده و با طعم منحصر به فرد خود می تواند به جای پوره سیب زمینی از آن استفاده کرد.

گل کلم، فیبر بیشتری از سیب زمینی داشته و برای افراد دارای قند خون بالا بسیار مفید بوده که کافیست این سبزی را به صورت پوره در آورده و برای بهبود تاثیر و طعم آن کرفس و جعفری به این پوره اضافه کنید.

برنج کلم بروکلی : از کلم بروکلی به عنوان یک جایگزین برنج استفاده می شود، این سبزی را می توانید به صورت پوره، بخار پز شده یا سرخ شده در روغن زیتون به عنوان جایگزین برنج استفاده کنید.

کلم بروکلی حاوی فیبر، ویتامین K و ویتامین B۶ بوده و خطر به دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

کدو رشتی : با جایگزین کردن ماکارونی یا پاستا با کدو رشتی کالری دریافتی را کاهش دهید و فولات، پتاسیم و فیبر بیشتری دریافت کنید.

یک فنجان از پوره این کدو، تقریبا ۲۰۰ کالری و ۳۰ گرم کربوهیدرات دارد. به علاوه، این کدو یک ماده غذایی برای بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن و حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است. این کدو را می توانید با مارچوبه، رزماری، میوه کاج و سبزیجات تازه ترکیب و مصرف کنید.

ساندویج سیب : کره بادام زمینی و پنیر را لایه برش های سیب ساندویچ مالیده و آن را با به عنوان یک میان وعده با فیبر بالا مصرف کنید.

باشگاه خبرنگاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *