داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

فواید دانه های چیا و دلیل تاکید بر مصرف روزانه آنها چیست؟

مصرف دانه های چیا قدمت دیرینه‌ای در زندگی بشر دارد و انسان‌ها هزاران سال پیش از آن بعنوان دانه خوراکی بهره می‌بردند. متخصصان تغذیه باور دارند که مصرف این دانه‌ها به شما در مواردی مانند سوزاندن چربی، تقویت پوست، تقویت دستگاه گوارش و… کمک می‌کنند. در این نوشتار شما را با فواید دانه چیا آشنا می‌سازیم. با عطارباشی همراه باشید.

دانه های چیا

یکی از فواید سلامت دانه چیا پیشگیری از سرطان روده بزرگ است و از دیگر موارد قابل توجه می توان به:

-فاقد گلوتن هستند.

-سلامت ناخن ها، مو و پوست را بهبود می بخشند.

-محتوای آهن آنها سه برابر بیشتر از اسفناج است.

-محتوای پتاسیم آنها دو برابر بیشتر از موز است.

-محتوای کلسیم آنها پنج برابر بیشتر از شیر است.

-محتوای ویتامین C آنها هفت برابر بیشتر از پرتقال است.

-حاوی ۲۰ درصد پروتئین هستند.

-حاوی ۸ نوع اسید آمینه هستند.

-به واسطه محتوای فیبر بالا در درمان مشکلات گوارشی کارایی دارند.

-برای افراد مبتلا به دیابت مناسب هستند زیرا سطوح گلوکز خون را تنظیم می کنند.

-محتوای امگا-۳ آنها هشت برابر بیشتر از ماهی سالمون است و از این رو ماده غذایی فوق العاده ای برای سلامت مغز و قلب محسوب می شوند.

طرز استفاده از دانه های چیا

دانه های چیا عطر و طعمی آجیلی و ملایم دارند و با غذاهای خوش طعم و شیرین می توان آنها را مصرف کرد. مشابه با دانه های کتان، آنها را نیز می توان به صورت کامل یا پودر شده مصرف کرد. دانه های چیا را می توانید به اسموتی ها، سالادها، نان ها و مافین ها اضافه کنید. همچنین، امکان استفاده از دانه های چیا در قالب یک نوشیدنی نیز وجود دارد. به عنوان مثال در مکزیک و آمریکای مرکزی از ترکیب دانه های چیا، آب لیمو، روغن نارگیل، آب آناناس و بادام یک نوشیدنی خوشمزه تهیه می شود.

در رژیم غذایی روزانه خود می توانید یک یا دو قاشق دانه چیا را برای بهره‌مندی از فواید سلامت شگفت انگیز آن مصرف کنید زیرا حدود ۱۰ گرم فیبر، ۵ گرم پروتئین، ۹ گرم چربی و ۱۸ درصد از ارزش روزانه برای کلسیم را تامین می کند.

منبع: عصرایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *