طرز تهیه موساکا غذای یونانی
موساکا یکی از لذیذ ترین غذا های یونانی است که امروز در بخش آشپزی عطارباشی ، تصمیم به آموزش آن گرفته ایم .
مواد لازم موساکا
بادمجان دلمه ای : ۳ عدد
نمک : به مقدار لازم
آرد : به مقدار لازم
روغن : یک دوم پیمانه
مواد لازم برای تهیه مایه گوشت :
پیاز درشت : ریز و خرد شده ۱ عدد
روغن زیتون : ۲ قاشق سوپ خوری
گوشت گوساله : چرخ شده ۵۰۰ گرم
گوجه فرنگی رنده شده : ۵۰۰ گرم
دارچین : یک دوم قاشق چای خوری
نمک و فلفل : به مقدار لازم
سرکه : ۱ قاشق سوپ خوری
جعفری خرد شده : ۱ قاشق سوپ خوری
مواد برای سس پنیر :
کره : ۹۰ گرم
آرد : یک سوم پیمانه
شیر : ۲ پیمانه
تخم مرغ : ۲ عدد
پنیر پیتزا : دو سوم پیمانه
طرز تهیه موساکا :
بادنجان ها را به قطر یک سانتی متر ورقه کرده و هر دو طرف را نمک بپاشید و بگذارید تا یک ساعت بماند ، سپس آنها را شسته و با دستمال آشپزخانه خشک کنید و در آرد غلتانده و در روغن سرخ نمایید . ( این کار باعث می شود که بادنجان ها بهتر سرخ شود و روغن کمتری مصرف کند ) . برای درست کردن مایه گوشت ، پیاز ها را سرخ کنید تا طلایی شود . سپس گوشت را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید و بعد گوجه فرنگی ها را بیافزایید ، پس از اینکه شروع به جوشیدن کرد ، دارچین ، نمک ، فلفل و سرکه را به آن افزوده و بگذارید آهسته بجوشد تا غلیظ شود . وقتی مواد کاملا آماده شد جعفری را اضافه کنید . فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید . در ظرف مخصوص فر یک لایه بادنجان چیده و روی آن کمی از مایه گوشت بریزید . این کار را تا آخر ادامه دهید تا بادنجان و مایع گوشت تمام شود . روی لایه آخر سس پنیر ریخته و به مدت ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا روی موساکا طلایی شود . ۵ دقیقه قبل از سرو ، از فر خارج کنید .
طرز تهیه سس پنیر :
کره را در قابلمه ریخته و آرد را به آن اضافه کنید و آهسته تفت دهید ، سپس شیر را کم کم ریخته و مرتب هم بزنید . وقتی سس غلیظ شد آن را از روی حرارت برداشته و تخم مرغ ها را در حال هم زدن به آن اضافه کنید و در انتها پنیر را بیافزایید .
منبع : هنر آشپزی