آشپزیپیش غذا و دسرغذای ایرانی و محلی

طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی

با همراه شوید در عطارباشی تا با طرز تهیه حلوای مجلسی زعفرانی خوشمزه و خوشرنگ آشنا شوید…

مواد لازم حلوا مجلسی

آرد سفید : ۲ لیوان

شکر :   یک لیوان

آب :  یک و نیم لیوان

روغن مایع:  نصف لیوان

کره:  ۱۰۰ گرم

گلاب: یک چهارم لیوان

زعفران آب کرده:  یک چهارم لیوان

مغز هل سابیده:  در صورت تمایل مقداری

طرز تهیه حلوا مجلسی

ابتدا شربت رو درست میکنیم . برای اینکار آب و زعفران آبکرده و شکر رو مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا مواد حل شده و چند دقیقه بجوشه .

آرد رو روی حرارت ملایم تفت می دیم تا بوی خامی اون بره و رنگش تغییر کنه . تقریبا”۴۰-۳۰ دقیقه طول می کشه . در این مدت باید مرتب آردها را به هم بزنید تا نسوزد.

روغن و کره رو اضافه می کنیم و مجددا” تفت می دهیم تا رنگش قهوه ای کمرنگ شود.

از روی حرارت بر می داریم و شربت رو بهش اضافه می کنیم و حسابی هم می زنیم . اگه آرد بصورت گلوله گلوله بود و حلواتون شل بود نگران نباشید با هم زدن درست می شه .

در این مرحله گلاب و مغز هل را نیز به حلوا اضافه میکنیم

تقریبا” ۱۰-۵ دقیقه طول می کشه تا حلوا یکدست و سفت بشه . اگه حلواتون باز هم شل بود می تونید ۳-۲ دقیقه روی حرارت بذارید تا سفت بشه .

نکات مهم در تهیه حلوا

اگه از شعله پخش کن استفاده کنید حرارت بصورت یکنواخت پخش می شه و بهتره .

می توانید از آرد برنج یا آرد سنگک هم استفاده کنید فرقش اینه که رنگش تیره تر می شه در صورت استفاده از آرد برنج حلوا چسبندگی کمتری پیدا میکند و رنگش اندکی روشن تر میشود و در صورت استفاده از آرد سنگگ رنگ آن کمی تیره تر میشود.

اگر گلاب را زودتر به حلوا اضافه کنیم در اثر حرارت زیاد عطر آن از بین می رود.

اگر آرد را به اندازه کافی تفت ندهید و روغن و کره را زود به آن اضافه کنید رنگ حلوا روشنتر میشود و در صورتی که بیشتر تفت دهید رنگ آن مایل به قهوه ای میشود.

دقت کنید که وقتی که آرد گندم استفاده میکنید باید در هنگان تفت دادن آرد بیشتر هم بزنید چون آرد گندم خاصیت چسبندگی داشته و به هم می چسبد و در صورتیکه مدام هم نزنید گلوله گلوله میشود. در صورتیکه آرد برنج و سبوس دار اینطور نیستند و احتیاج به هم زدن کمتری دارند.

منبع: 7 گنج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *