تغذیه و تناسب اندامخواص میوه هانکته های تغذیه ای

خوراکی های پاییزی

باران و سرما تنها خصوصیات فصل پاییز نیستند. این فصل با خود میوه های جذاب و پرخاصیتی را نیز به همراه دارد که پیشنهاد میکنیم به هیچ وجه از آنها غافل نشوید و حتما این میوه ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید. بسیاری از این خوراکی ها را میتوانید به صورت خام مصرف کرده و یا در آشپزی و وعده های غذایی خود از آنها استفاده کنید. در این مطلب بهترین خوراکی های پاییزی را به شما معرفی خواهیم کرد. با عطارباشی همراه باشید.

خوراکی های پاییزی

سیب

شیرین یا ترش ، سیبها انتخاب فوق العاده ای برای خوردن به صورت خام یا پخته هستند. اما حتما پوست سیب را هم بخورید چون سرشار از فلائونوئید مفید برای سلامتی قلب است .

فواید سلامتی :

-سرشار از آنتی اکسیدان

هویج فرنگی یا زردک

۱. این نوع سبزی منبع بسیار قوی از پتاسیم است.

۲. فیبر را به فراوانی می توانید در هویج فرنگی یا زردک پیدا کنید.

هویج فرنگی یا همان زردک خودمان به لحاظ بهره مندی از مواد مغذی مانند هویج معمولی است با این تفاوت که رنگ آن روشن تر است و البته طعمش هم شیرین تر.

ترکیب هویج فرنگی با سیب زمینی به خصوص وقتی داخل سوپ ریخته شود توصیه ای است که بهتر است یک بار آن را امتحان کنید و از مزه بی نظیرش لذت ببرید.

در ضمن می توانید هویج فرنگی را همراه سیب زمینی بپزید و با رنده ریز کنید و داخل سسی بریزید که قرار است سالاد را با آن سرو کنید. به این ترتیب مهمانانتان را با یک طعم جدید و البته خوشمزه شگفت زده خواهید کرد.

کلم بروکسل

کلم بروکسل اگر خوب درستش کنید این سبزی مزه ای بی نظیر دارد . بهتر است آن را با سس تند و یا سس دلخواهتان مثل سرکه بالزامیک مخلوط کنید .

فواید سلامتی :

-۱/۲ فنجان از آن حاوی ویتامین K مورد نیاز روزانه شماست

-منبع بسیار خوب ویتامین B

-منبع خوبی از آهن

گلابی

گلابی از خوراکی های پاییزی میباشد. طعم شیرین و آبدار گلابی موجب محبوبیت آن در بین همه است، پختن گلابی می تواند عطر و طعم افسانه ای آن را بیرون بکشد ، بنابراین سعی کنید پخته آن را امتحان کنید.

فواید سلامتی :

-منبع خوبی از ویتامین C و مس

-۴ گرم فیبر در هر وعده

خرما

۱. جزو میوه های کم چرب است.

۲. یکی از منابع قوی فیبر است.

۳. پتاسیم را به راحتی می توانید در خرما هم پیدا کنید.

خرما به عنوان یک میوه شیرین شرقی شناخته می شود که به جز مصارف معمول در آسیا در کشورهای اروپایی برای تهیه انواع دسرها هم کاربرد دارد و حتی در مواردی همراه غذا طبخ و سرو می شود.

در فصل سرما، خرما نوعی گرمی مناسب برای افرادی است که تحمل هوای سرد برای آنها مشکل خواهد بود.

شلغم

شلغم از خوراکی های پاییزی است. لازم نیست فقط وقتی سرما می خورید شلغم بخورید ، می توانید آن را به سوپ اضافه کنید و یا بازنجبیل، عسل یا لیمو ، کباب کنید.

فواید سلامتی :

-منبع خوبی از فیبر

-منبع خوبی از ویتامین C

میوه های پاییزی

گل کلم

عطر و طعم دلچسب گل کلم ، کنار بشقاب غذا در زمستان عالی است. می توانید آن را بخارپز کنید یا خرد کنید و در سوپ بریزید .

فواید سلامتی :

-دارای موادی که به جلوگیری از سرطان کمک می کند

-کلسترول را کاهش داده و منبع عالی ویتامین C است

کدو تنبل

کدو تنبل غیر از شب هالووین کاربردهای بیشمار دیگری نیز دارد!. طعم شیرین و بافت مرطوبش آن را برای پای، کیک، و حتی پودینگ ایده آل می کند !

فواید سلامتی :

-دارای اسیدهای چرب امگا ۳

-منبع عالی از ویتامین A و B

-سرشار از پتاسیم

-تامین کننده بیش از ۲۰٪ ازفیبر مورد نیاز روزانه

انار

این میوه خوشمزه مثل یک مخزن عالی آنتی اکسیدان است.از آب انار برای سالاد و چاشنی انواع غذاها می توانید استفاده کنید.

فواید سلامتی :

-طبق مطالعه انجام شده در UCLA ،آب انار بیشتر از شراب قرمز دارای آنتی اکسیدان است

-منبع خوبی از ویتامین C و ویتامین B

کیوی

با استفاده از این میوه می توانید عطر و طعم جدیدی به دستور العمل های غذایی خود اضافه کنید . کیوی ترکیب فوق العاده ای باتوت فرنگی، طالبی یا پرتقال ایجاد می کند و می توان با ترکیب آن با آناناس یک نوع ترشی درست کرد .

فواید سلامتی :

-ویتامین C بیشتر از پرتقال

-منبع خوبی از پتاسیم و مس

گریپ فروت

مزه خاص گریپ فروت در مقایسه با سایر میوه های خانواده مرکبات آن را متمایز می کند . آن را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید، یا باآووکادو و میگو میل کنید ، و یا اینکه از یک لیوان از آب تازه غنی از آنتی اکسیدان آن لذت ببرید .

فواید سلامتی :

-حاوی بیش از ۷۵ درصد ویتامین C توصیه شده روزانه

-منبع خوبی از لیکوپن

-دارای پکتین، که نشان داده شده است برای کاهش کلسترول خون مفید است

نارنگی

می توانید از نارنگی های کوچک و شیرین در دستورات غذایی پاییزی استفاده کنید. طعم مورد علاقه ما ترکیب آنها با بادام، خرما وعسل است . آب نارنگی را با روغن، سرکه و زنجبیل در سس استفاده کنید .

فواید سلامتی :

-منبع خوبی از ویتامین C

-منبع خوبی از بتا کاروتن

منبع: گیاه یاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *