درمان بیماریسلامتینکات سلامتی

حساسیت به پنی سیلین را جدی بگیرید

پنی سیلین متعلق به خانواده ای از داروها به نام آنتی بیوتیک های بتالاکتام است. این داروها شامل پنی سیلین و آموکسی سیلین هستند که به نسبت ارزان هستند و اصولا در ریشه کنی بسیاری از عفونت های باکتریایی شایع موثرند.

حساسیت به پنی سیلین را جدی بگیرید

پنی سیلین یکی از داروهایی است که زیاد تجویز می شود و اغلب در درمان گلودرد چرکی و عفونت های گوش استفاده می شود. اما اگر شما به پنی سیلین حساسیت داشته باشید، مصرف این دارو می تواند برای تان خطرناک باشد. واکنش هایی که در پاسخ به مصرف پنی سیلین در شخصی که به این دارو حساسیت دارد، رخ می دهد طیف وسیعی دارد و می تواند از تظاهرات پوستی تا واکنش های مرگ باری مانند مشکلات حاد تنفسی باشد.

هنوز علت بروز حساسیت به پنی سیلین که تنها در برخی از افراد بوجود می آید، مشخص نشده است. ساده ترین راه پیشگیری از بروز حساسیت به پنی سیلین در افراد مبتلا به این عارضه پرهیز از مصرف یا تجویز پنی سیلین یا آنتی بیوتیک های وابستهمی باشد. در حقیقت بسیاری از افرادی که اعلام می کنند به پنی سیلین حساسیت دارند اشتباه می کنند و تنها به هنگام تزریق این آنتی بیوتیک واکنش هایی چون ضایعات پوستی را از خود نشان می دهند،

علایم واقعی حساسیت به پنی سیلین عبارتند از:

کهیر
ضایعات پوستی
خارش پوست
خس خس سینه
تورم لب ها، زبان یا صورت (آنژیو ادم)

واکنش های آنافیلاکتیک

جدی ترین واکنش آلرژی به پنی سیلین واکنش آنافیلاکسی است که بسیار خطرناک و حتی کشنده می باشد. واکنش آنافیلاکسی بلافاصله پس از تزریق پنی سیلین و در آن دسته از افرادی بروز می کند که نسبت به پنی سیلین حساسیت بسیار زیادی دارندکه علایم و نشانه های واکنش آنافیلاکتیک عبارتند از:

دشواری تنفس

خس خس سینه

افت فشار خون

تورم گلو یا زبان

سرگیجه

از دست دادن هوشیاری

ضعیف یا تند شدن ضربان قلب

زمان مراجعه به پزشک

چنانچه تصور می کنید که خودتان یا فرد دیگری دچار واکنش آنافیلاکتیک شده است سریعاً به اورژانس مراجعه کنید و در صورت خفیف بودن واکنش ها حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: نمناک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *