داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهینکته های عطارباشی

خواص خولنجان

گیاه علفی چندساله، به ارتفاع تا 3 متر، با ساقه های زیرزمینی ضخیم. برگها سرنیزه ای (بلند و نازک). گلها سفید با رنگ دویدگی قرمز در گل آذین سنبله ای انتهایی.

مصارف و کاربردها

ساقه های زیرزمینی خولنجان در دوران باستان و قرون وسطی در اروپا به فراوانی مصرف میشده و بدلیل بوی آن که مشابه عطر رز بوده و به عنوان چاشنی مصرف میشده و امروزه مصرف آن رو به کاهش است و امروزه بیشتر در شرق اروپا و روسیه مصرف میشود.

ساقه های زیرزمینی آن در آسیا پس از آسیاب کردن برای تهیه (curries) ، نوشابه ها و ژله ها استفاده میشود و در هندوستان به عنوان اسانس و عطر مصرف میشود و خواص دارویی جلوگیری کننده از سرطان سینه، محرک و هضم کننده دارد.

هضم کننده، بادشکن، تسکین دهنده دل آشوبه و دل بهم خوردگی، محرک گردش خون، ضدتورم و ضد اسپاسم (ضدویروس و ضد سرطان) است و برای درمان نارسایی هضم غذا، برای سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونتهای ویروسی بکار میرود.

 منبع: بوعلی دارو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *