روغن هاعطارباشی و طب سنتی

روغن بادام زمینی

بادام زميني بسته به محل کشت آن بين 40 تا 50 درصد روغن دارد که بنام روغن آراشيد معروف است . اين

روغن از اسيدهاي چرب اشباع شده مانند اسيد استئاريك ، اسيد پالمتيك و اسيد هاي جرب اشباع نشده

مانند اسيد لينوئكي تشكيل شده است . مقدر چربيهاي اشباع شده در روغن آراشيد تقريبا 30 درصد مي

باشد . براي تهيه روغن آراشيد ابتدا پوسته آن را شكسته و دانه ها را جدا مي کنند . سپس پوسته نازك

قرمز رنگ را نيز خارج کرده و دانه ها را در ماشين هاي مخصوصي خرد کرده و بصورت خميري در مي آورند و

بعد آن را در دستگاه فشار ريخته و بدون استفاده از حرارت روغن آن را با فشار خارج مي کنند که بنام روغن

فشار اول معروف است . براي بدست آوردن روغن فشار دوم ، باقيمانده خمير فشار اول را ابتدا با آب مخلوط

کرده و ميگذارند مدتي بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهيه مي کنند . از

باقيمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغني بدست مي آيد که بنام روغن فشار سوم معروف است و فقط به

مصرف صابون سازي مي رسد . روغن آراشيد داراي بو و طعمي ملايم و برنگ زرد روشن مي باشد .

 

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *