خواص انجیر

کليات گياه شناسي

درخت انجير از زمانهاي بسيار قديم وجود داشته و از آن استفاده زيادي مي شده است . در تورات از اين

درخت نام برده شده و اشعياي نبي يكي از انبياي بني اسرائيل خرقيا پادشاه آن زمان را در حدود 700 سال

قبل از ميلاد با انجير مداوا کرده است .

درخت انجير بومي آسياي غربي و کشورهاي مديترانه است و از آنجا به عربستان ، سوريه و اسرائيل برده

شده است .

درخت انجير در نزد يونانيان مقدس و محترم بوده بطوريكه صادرات ان ممنوع اعلام شده بود .

شاعران و نويسندگان يوناني مانند هومر ، هرودوتوس و افلاطون در نوشته ها و اشعار خود آن را ستوده اند در

اوائل قرن هجدهم ، انجير بوسيله ميسيونرهاي مذهبي اسپانيايي به کاليفرنيا برده شد و امروزه بمقدار زياد

در اين ايالت و ايالات جنوبي آمريكا کشت مي شود.

حدود 85 درصد از محصول انجير بصورت خشك ببازار عرضه مي شود زيرا انجير رسيده زود خراب مي شود

.انجير درختي است با برگهاي زرد و پنجه اي برنگ سبز خاکستري که بلندي آن تا شش متر مي رسيد و

چون در مقابل سرماي شديد مقاومت ندارد بنابراين در مناطق معتدله و گرمسير کشت مي شود .

درخت انجير معمولا از سال چهارم شروع به ميوه دادن مي کند و تا سن بيست سالگي ميوه مي دهد.

ترکيبات شيميايي:

انجير ميوه مغذي و خوش طعمي است ، داراي مواد قندي ، مواد ازته ، چربي ، مواد معدني ، آمينو اسيد ،

آنزيم هاي مختلف و کاروتن مي باشد . در برگهاي آن حدود 6  درصد مواد تلخي مانند فيكوسين Ficusin و

برگاپتين Bergaptene وجود دارد .

شيره سفيدي که با شكستن شاخه هاي درخت انجير و يا از ميوه نارس آن خارج مي شود بسيار سمي

است و اگر بر روي پوست زده شود سلولها را از بين برده و ميكشد .

برگهاي انجير داراي کوسايداروتين Glycosiderutin مي باشد.

در صد گرم انجير رسيده و تازه مواد زير موجود است :

انرژي 80 کالري

مواد قندي 4 گرم

پروتئین  5/1 گرم

چربی  5 گرم

کلسيم 20 گرم

فسفر 55 ميلي گرم

سديم 35 ميلي گرم

پتاسيم 65 ميلي گرم

ويتامين آ 80 واحد

ویتامین ب1  2 میلی گرم

ویتامین ب3  7 میلی گرم

ويتامين ث 25 ميلي گرم

خواص داروئي:

خواص طبي ميوه انجير

انجير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .

1)انجير تعرق بدن را زياد مي کند .

2)ادرار آور است .

3)حرارت بدن را کاهش مي دهد .

4)چاق کننده است و آنهائي كه مي خواهند وزن اضافه کنند و يا براي بيماراني که دوره نقاهت خود را مي

گذرانند بسيار مفيد است . بدين منظور مي توان آن را با شير سويا مخلوط کرده و بين غذاها خورد.

5)انجير يبوست را برطرف مي کند و يكي از بهترين ميوه ها براي تميز کردن روده بزرگ و رفع يبوست است .

در قديم براي از بين بردن يبوست از شربت انجير استفاده مي کردند .

6)براي درمان ناراحتيهاي سينه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجير خشك و مويز را با هم مخلوط کرده و

آسياب کرده سپس اين پودر را با يك ليتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد . از اين جوشانده مي توان

بمقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .

7)جوشانده انجير خشك درمان کننده التهاب مجاري دستگاه تنفسي ، کليه ، ذات الريه ، ذات الجنب ،

سرخك ،مخملك و آبله مي باشد .

8) جوشانده غليظ انجير خشك براي رفع سرمخدرگي بسيار مفيد است .

9)براي برطرف کردن سياه سرفه ، برونشيت و ذات الريه از قهوه انجير استفاده کنيد و براي درست کردن اين

قهوه انجير را ابتدا بو داده و سپس آن را آسياب کنيد تا بصورت پودر دارايد .

10 )انجير دستگاه هاضمه را تقويت مي کند .

11 )انجير براي درمان سوء هاضمه مفيد است .

12 )سوپ انجير بسيار مقوي است و براي افزايش شير در زنان شير ده مفيد است .براي تهيه سوپ ، انجير

نارس را با گوشت بپزيد .

)براي برطرف کردن ورم گلو ، 50 گرم انجير زرد را در 500 گرم شير ريخته و مدت 15 دقيقه بگذاريد سپس

آن را غرغره آنيد و مقدري از آن را نيز بنوشيد ( مي توانيد آنرا با عسل هم شيرين کنيد .)

14 ) جوشانده انجير خشك در شير براي درمان آنژين ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نيز موثر است .

15 )يكي از داروهاي بسيار موثر براي درمان آرتروز و درد مفاصل ، مخلوط شير بز و انجير سياه ميباشد . اين

مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بين مي برد.

16 )انجير را مي توان همراه با ميوه هاي ديگر مصرف کرد انجير با ميوه هاي اسيدي مانند پرتقال و گريپ

فروت سازگار نيست .

17 )انجير براي آنهائيكه قند خونشان پائين مي آيد و يكباره احساس ضعف مي کنند مناسب است زيرا قند آن

بسرعت در روده کوچك جذب مي شود.

18 )خوردن انجير باعث افزايش نيروي جنسي مي شود .

19 )انجير تقويت کننده کبد است .

20 )اگر ترشح ادرار کم باشد خوردن انجير باعث ازدياد آن مي شود .

21 )براي برطرف آردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادي از انجير خشك با در و و گندم درست کرده و روي ورم

دمل بگذاريد .

22 )دم کرده انجير با شنبليله براي سينه درد و رفع خشونت سينه مفيد است .

23 )براي رفع ورم طحال ، انجير را به مدت نه روز در سرکه خيس کنيد و هر روز پنج عدد آن را با سرکه بخوريد .

24 )انجير ضد سرطان است .

25 )انجير در معالجه بيماريهاي پوستي موثر است .

خواص شيره درخت انجير

شيره درخت انجير طعم تلخ و سوزنده اي دارد :

1.مسهل بسيار خوبي است .

2.داراي دياستازهاي مختلفي است و براي نرم و ترد کردن گوشت بكار مي رود .

3.شيره درخت انجير را اگر بمدت چند روز روي زگيل و يا ميخچه پا بگذاريد آنرا از بين مي برد .

4.براي معالجه بيماريهاي پوستي مفيد است .

5.شيره درخت انجير را با زرده تخم مرغ و يا روغن مخلوط کنيد و روي زخم ها بگذاريد باعث التيام آنها خواهد

شد .

6.ضماد شيره درخت انجير با شنبليله براي رفع نقرس مفيد است .

7.براي معالجه جراحت هاي پوستي ضمادي از شيره درخت انجير با در جو درست کرده روي آنها بگذاريد .

8.ماليدن شيره درخت انجير بر روي سر از ريزش مو جلوگيري مي کند .

خواص برگ انجير

1)برگ پخته درخت انجير ملين است .

2)برگ انجير را له کنيد و براي برطرف کردن درد بواسير بر مقعد بماليد .

3)براي برطرف کردن ورم و تومورهاي مختلف برگ انجير را روي اين قسمت ها بگذاريد .

4)جوشانده ساقه هاي جوان درخت انجير آب اضافي را از بدن خارج مي کند .

5) براي درمان اسهال هاي ساده و خونريزي هاي مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجير استفاده کنيد.

6)برگ درخت انجير را در آب جوشريخته و بگذاريد کمي سرد شود و داخل لگني بريزيد و داخل آن بنشينيد

بواسير دردناك و متورم را درمان مي کند .

7)جوشانده برگ درخت انجير شكم درد را برطرف مي کند

مضرات :

انجير براي کبدهاي ضعيف مناسب نيست و آنهائي كه کبد ضعيف دارند بايد انجير را با گردو بخورند.

زياده روي در مصرف انجير توليد نفخ شكم و اسهال کرده و براي چشم نيز مضر است .

 

مجله سلامتی عطارباشی


نویسنده مطلب:




پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.