داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتی

خواص بادام

کليات گياه شناسي

درخت بادام به بلندي 8 متر مي رسد . درختي است زيبا که از زمانهاي قديم در نواحي مرکزي و غربي آسيا

مخصوصا افغانستان و ايران ، سوريه و فلسطين پرورش مييافته است .ريشه درخت بادام بسيار قوي است .

اين درخت مي تواند حتي با کمي رطوبت نيز رشد کند .برگهاي آن بيضي ، باريك ، نوك تيز و برنگ سبز مي

باشد . گلهاي آن بسيار زيبا و برنگ صورتي است . در اوائل بهار شكوفه هاي بادام ظاهر مي شود .

بطور کلي دو نوع بادام وجود دارد :

Sweet Almond -1 بادام شيرين

Bitter Almond -2 بادام تلخ

ميوه درخت بادام بصورت شفت مي باشد که قشر خارجي آن سبز رنگ و پوشيده از کرك است که در داخل

آن بادام با پوست سخت وجوددارد . در ابتداي تشكيل ميوه پوشش خارجي سبز رنگ و گوشت در است که

پوشيده از کرك است و هنوز بردستي رشد نكرده که آن را چغاله بادام Amandon مي نامند که داراي خواص

مخصوص مي باشد . پس از رسيدن بادام بتدريج پوشش خارجي سبز رنگ خشك شده و پوست آن نيز

سفت و سخت مي شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده مي شود .

مغز بادام بيضي شكل و مسطح بوده که يك طرف آن نوك تيز است . مغز بادام در داخل پوسته نارك قهوه اي

رنگي مي باشد که مي توان آن را به كمك آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفيدرنگ در داخل آن است .

مغز بادام شيرين و طعم ملايم و خوشمزه اي دارد و به سهولت از بادام تلخ تشخيص داده مي شود .

از کليه قسمت هاي درخت بادام شيرين مانند شكوفه ، برگ و ميوه آن استفاده طبي مي شود .

ترکيبات شيميايي:

بادام شيرين داراي 50 تا 55 درصد و بادام تلخ داراي 40 تا 45 درصد روغن مي باشد . بادام همچنين داراي

قند ، صمغ ، موسيلاژ و مواد معدني مي ، (Emulsine) 25 درصد مواد سفيده اي و دياستازي بنام امولسين

باشد

بادام تلخ داراي ماده مخصوصي ( 1 تا 3 درصد ) بنام آميگدالين ( Amygdlin) مي باشد که از اثر آب بر روي

اين ماده اسيد سيانيدريك  و آلدئيد بنزوئيك (benzoic Aldehyde) و گلوکز حاصل مي شود .

اسانس بادام تلخ (آلدئيد بنزوئيك ) در عطر سازي بكار مي رود و همچنين از آن رنگ سبزي بنام مالاشيت

Malachite درست مي کنند .

اسانس بادام تلخ بدليل اينكه داراي اسيد سيانيدريك است کمي تلخ مي باشد .مقدر اسيد سيانيدريك در

بادام تلخ 25 درصد است.

در صد گرم مغز بادام شيرين خشك شده مواد زير يافت مي شود :

آب 7/4 گرم

انرژي 598 کالري

پروتئین 6/18 گرم

روغن های اشباع نشده 2/54 گرم

نشاسته 5/19 گرم

کلسيم 320 ميلي گرم

فسفر 500 ميلي گرم

آهن  7/4 میلی گرم

پتاسيم 770 ميلي گرم

ویتامین ب1  25 میلی گرم

ویتامین ب2  9میلی گرم

ویتامین ب3  5/3 میلی گرم

 

مضرات :

بادام از نظر اينكه داراي مواد مغذي بسياري است بنابراين غذاي بسيار خوبي است ولي چون سنگين و

ثقيل الهضم مي باشد نبايد در خوردن آن افراط کرد و مقدر آن نبايد در روز بيش از ده دانه باشد . بادام

همچنين براي معده هاي ضعيف و سرد خوب نيست و اشخاصي که معده ضعيف دارند بهتر است بادام را با

شكر بخورند.

 

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *