خواص بادام زمینی

کليات گياه شناسي

بادام زميني گياه بومي برزيل بوده و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .آب و هواي گرم براي آشت اين

گياه مناسب مي باشد . بادام زميني گياهي است يكساله داراي ساقه اي راست که ارتفاع آن در حدود 30

سانتيمتر مي باشد . برگهاي آن مرکب از دو زوج برگچه است گلهاي آن دو نوع متفاوت برنگ زرد مي باشد

که پس از تلقيح ، دم گل خم شده و به سطح خاك مي رسد و سپس بتدريج در خاك فرو رفته و ميوه در

داخل خاك تشكيل مي شود .

ميوه بادام زميني بطول تقريبي 4 سانتيمتر است و دريا پوسته شكننده برنگ خاکستري مايل به زرد مي

باشد .

بر روي پوسته يك تا سه برجستگي مشاهده مي شود که هر يك محل دانه ها را نشان مي دهد .

دانه بادام زميني تقريبا مانند فندق برنگ سفيد مايل به زرد بوده ولي تخم مرغي شكل است .پوسته نازکي

دانه را پوشانده که برنگ قرمز قهوه اي است .

ترآيبات شيميايي:

چربي ، پروتئين و ويتامين هاي ، Conarachin آوناراشين ، Arachin بادام زميني داراي موادي مانند آراشين

مختلف است .

در صد گرم بادام زميني بدون پوست مواد زير موجود است :

آب 6 گرم

پروتئين 26 گرم

چربي 48 گرم

مواد نشاسته اي 16 گرم

کلسيم 600 ميلي گرم

فسفر 400 ميلي گرم

آهن 2 ميلي گرم

سديم 5 ميلي گرم

پتاسيم 670 ميلي گرم

ويتامين ب 1 1 ميلي گرم

ویتامین ب2  15 میلی گرم

ويتامين ب3  16ميلي گرم

 

خواص داروئي:

بادام زميني از نظر طب قديم ايران متعادل است . چون بادام زميني دري پروتئين مي باشد بنابراين از نظر

غذايي بسيار مهم است .

-1 براي تقويت ريه و طحال مفيد است .

-2 کلسترول خوب خون را بالا مي برد .

-3 درد معده را از بين مي برد .

-4 نرم کننده سينه است .

-5 سرفه خشك را برطرف مي کند .

-6 شير را در مادران شير ده زياد مي کند.

-7 ملين است .

-8 بسيار مقو ي است .

-9 براي تقويت قواي دماغي مفيد است .

-10 به هضم غذا کمك مي آند .

طرز استفاده:

طرز تهيه کره بادام زميني Peanut butter

500 گرم بادام زميني پوست کنده رابا مقدري آب مخلوط کرده و بجوشانيد تا کمي پخته شود ( ولي له نشود

) سپس 400 گرم روغن نارگيل را بان اضافه کرده و در داخل مخلوط آن برقي ريخته تا کاملا بصورت کره در آيد

. سپس کمي نمك به آن اضافه کنيد .

کره بادام زميني را ميتوان بدون استفاده از روغن نارگيل هم تهيه کرد . آافي است که بجاي روغن نارگيل آب

اضافه کنيد .

مضرات :

بادام زميني با اينكه غذاي بسيار مقوي و خوبي است بعلت اينكه داراي روغن هاي اشباع شده مي باشد

کلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائين مي شود . بنبراين آنهائي كه داراي بيماري قلبي بوده و يا

کلسترول خونشان بالا است بايد از خوردن آن خورددي کنند .

اگر کره بادام زميني ميخريد دقت کنيد که تازه و از کارخانه مطمئن باشد زيرا در بعضي مواد بادام زميني و يا

کره آن در اثر عدم دقت در توليد ، آلوده به قارچ سمي افلاتوآسين Aflatoxin مي شود که سرطان زا بوده و

باعث سرطان کبد مي شود .

 

مجله سلامتی عطارباشی


نویسنده مطلب:




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *