داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتی

خواص باقلا

کليات گياه شناسي

باقلا گياهي است علفي و يكساله که ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن متناوب و مرکب است

که داراي برگچه هايي بشكل تخم مرغ مي باشد . گلهاي باقلا درشت و سفيد که داراي لكه هاي سياه و يا

بنفشاست . ميوه آن که همان باقلا است داراي غلافي پوشيده از کرك بطول تقريبا 12 سانتيمتر است .در

هر غلاف تعدادي دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، ميوه و تخم باقلا مصارف طبي دارند .

ترکيبات شيميايي:

در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زير موجود است :

آب 72 گرم

پروتئین 4/8 گرم

مواد چرب 4 گرم

نشاسته 8/15 گرم

کلسيم 28 ميلي گرم

فسفر 155 ميلي گرم

آهن 2/2 میلی گرم

سديم 40 ميلي گرم

پتاسيم 470 ميلي گرم

ويتامين آ 220 ميلي گرم

ویتامین ب1 3 میلی گرم

ویتامین ب2  18 میلی گرم

ویتامین ب3  5/1 میلی گرم

ويتامين ث 30 ميلي گرم

ارسینیک 2 میلی گرم

مي باشد که بسيار مغذي است و تقويت کننده بدن است . Phytine ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين

اين ماده کلسيم بدن را تامين مي کند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .

خواص داروئي:

باقلا از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد

1)دم کرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

2)دم کرده گل باقلا سنگ کليه را دفع مي کند و براي قولنج هاي کليوي مفيد است.

3)جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

4)جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم دارد .

5)از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده کنيد.

7)باقلا را اگر با آب سرکه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي کند.

8)براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنيد و بخوريد .

9) براي رفع کوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط کرده و با سرکه و نعناع بپزيد و ضمادي را که

بدست مي آيد روي ورم و کوفتگي قرار دهيد .

10 )ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم آردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.

11)جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي کند.

12 )ضماد باقلا جوش و کورك را مي رساند و چرك را خارج مي کند.

13 )براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده آنيد.

14 )جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي مشروبات الكلي را برطرف مي کند.

15 )براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد

کمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

16 )نان خوشمزه بمقدر 2% در باقلا به آن اضافه کنيد.

 

مضرات :

باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي کند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا

باقلا را پوست کنده و بجوشانيد و آب آن را دور بريزيد . سپس به ان مقدري آب اضافه کرده و بعد از پختن با روغن

بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد .

مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند که گاهي موجب مرگ مي شود

بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط کنيد . معمولا اشخاصي که به باقلاي تازه حساسيت دارند

فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.

 

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *