خواص پرتقال

orange-king-of-fruits

کليات گياه شناسي

پرتقال درخت کوچكي است داراي برگهاي سبز و گلهاي سفيد پوست پرتقال نارنجي رنگ ، کمي ناصاف و

يموه آن بسته بانواع مختلف شيرين و ترش ، زرد رنگ و يا قرمز مي باشد .

پرتقال يكي از قديمي ترين ميوه هايي است که بشر از آن استفاده مي کرده است و در حدود 500 سال قبل

از ميلاد مسيح آنفوسيوس از آن نام برده است .

در حال حاضر بيشتر از 200 نوع پرتقال در آمريكا کشت مي شود و آمريكا نصف کل محصول پرتقال دنيا را توليد

مي کند .

پرتقال اوليه ، کوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربيت مهندسي ژنتيكي و همچنين انتخاب نوع

بهتر و آود کافي درشت تر و شيرين تر شده است .

پرتقال ابتدا از چين به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط ديگردنيا راه يافت .

ترکيبات شيميايي:

پرتقال يكي از غني ترين منابع ويتامين  C مي باشد . البته بايد دقت کرد که ويتامين C در اثر سرما و گرماي

زياد از بين مي رود . اسانسي که از گلهاي پرتقال گرفته مي شود بنام روغن نرولي Neroli Oil معروف است .

که دارای بوئی بسيار مطبوع بوده و خيلي گران است و در عطر سازي از آن استفاده مي شود .

در 100 گرم پرتقال پوست کنده مواد زير موجود است :

آب 86 گرم

پروتئين 1 گرم

نشاسته  2 گرم

کلسيم 12 گرم

فسفر 40 ميلي گرم

آهن 20 ميلي گرم

سدیم  4 میلی گرم

پتاسيم 1 ميلي گرم

ويتامين آ 200 ميلي گرم

ويتامين ب1 200  واحد

ویتامین ب2  1 واحد

ویتامین ب3  4 میلی گرم

ويتامين ث 50 ميلي گرم

در صد گرم پوست پرتقال مواد زير موجود است :

آب 70 ميلي گرم

پروتئین  5/1 میلی گرم

2 ميلي گرم / مواد چربي 0

مواد نشاسته اي 25 ميلي گرم

کلسيم 160 ميلي گرم

فسفر 20 ميلي گرم

آهن  8 میلی گرم

سديم 3 ميلي گرم

پتاسيم 210 ميلي گرم

ويتامين آ 420 واحد

ویتامین ب1  12 میلی گرم

ویتامین ب2  1 میلی گرم

ویتامین ب3  1 میلی گرم

ويتامين ث 135 ميلي گرم

خواص داروئي:

موسسه مبارزه با بيماري سرطان آمريكا چندين سال پيش در اثر مطالعات زياد دريافت که علت اينكه سرطان

معده در آمريكا کمتر از نقاط ديگر است اين است که مردم آمريكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف مي کنند .

البته شايد علت آن وجود ويتامين C در پرتقال است .

1)دانشمندان سوئدي کشف کرده اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگيري مي کند .

2)خوردن پرتقال کلسترول را پائين مي آورد .

3)پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي کاهش کلسترول

خون است .

4)اسانس پرتقال ضد عفونت هاي ميكربي است .

5)پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است .

6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سينه و ضد استفراغ است .

7)جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و کاهش درد مفيد است .

8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخشاست .

9)اسانسپرتقال را براي ضد عفوني آردن بكار مي برند .

10 )پرتقال خون را تميز مي کند .

11 )براي برطرف کردن چين و چروك صورت وشادابي آن قسمت خوراکي پرتقال را روي صورت بماليد و بعد از

15 دقيقه با آب بشوئيد .

12 )از پرتقال براي کم کردن وزن مي توانيد استفاده کنيد . طرز استفاده بدين صورت است آه يك عدد پرتقال و

3 عدد ليموترش را پوست کنده و به قطعات کوچك تقسيم آنيد بعد آن را داخل ديگي ريخته و بان نيم ليتر آب

اضافه کنيد و بمدت 10 دقيقه بجوشانيد . سپس سه قاشق عسل بان اضافه کرده و مجددا بمدت 5 دقيقه

بجوشانيد و آن را صاف کنيد . از اين شربت 3فنجان در روز بنوشيد . تا زون شما بمقدر ايده آل دارايد .

13 )پرتقال گرچه اسيدي است ولي خاصي قليايي به بدن مي دهد و براي کسانيكه گوشت زياد مصرف مي

آنند و بدنشان اسيدي شده است مفيد است .

14 )براي استفاده بيشتر از مواد غذاي پرتقال بهتر است آه پوست زردرنگ آن را بگيريد و با پوست سفيد و پره

هاي داخل آن بخوريد زيرا در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد که اثر اسيد موجود در پرتقال را

خنثي مي کند .

15 )خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسيده مي باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت

ها اين خواص را ندارند .

مضرات :

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

مجله سلامتی عطارباشی


نویسنده مطلب:




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *