عطارباشی و طب سنتی

خواص پیاز

کليات گياه شناسي

پياز گياهي است دو ساله داراي برگهاي توخالي و استوانه اي شكل . ساقه پياز تا ارتفاع يك متر هم مي

رسد که آن هم استوانه اي و توخالي است . گلهاي پياز برنگ سفيد يا بنفشبصورت چتر در انتهاي ساقه ديده

مي شود .

پياز انواع مختلف درد مانند پياز سفيد ،پياز بنفش، پياز قرمز و يا مخلوطي از قرمز و بنفش.

پياز در حال حاضر در تمام مناطق دنيا کشت مي شود ولي گفته مي شود که منشاء آن از ايران و افغانستان

بوده است و از آنجا به ديگر نقاط دنيا راه يافته است .

پياز از زمانهاي ماقبل تاريخ وجود داشته است . مردم مصر و کلده از آن در غذاهايشان استفاده مي کرده اند .

مخصوصا در مصر پياز در مراسم مذهبي بكار مي رفته و احترام خاصي داشته است . يونانيان و روميان نيز آنرا

مي شناخته و مصرف مي کرده اند

ترکيبات شيميايي:

پياز داراي ترکيبات گوگردي ، قند ، کلسيم ، املاح سديم و پتاسيم ، يد ، سيليس، آهن ، فسفر و ویتامينهاي

A.B.C مي باشد . پياز داراي اسانس مخصوصي مي باشد که در اثر پختن از بين مي رود .

پياز خام فعاليت معده را زياد مي کند و در نتيجه ترشح اسيد آلريدريك را تشديد مي کند . بنبراين کسانيكه

ناراحتي معده دارند ممكن است سوزش و درد در معده خود حس کنند . اينگونه اشخص بايد پياز پخته مصرف

کنند که ترشحات دشتكاه هاضمه را منظم کرده اشتها رازياد و دل درد و نفخ معده را درمان مي کند .

خواصداروئي:

پياز از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است که در يك مقاله نمي توان گنجانيد

پياز ادرار آوري قوي است و خام و پخته آن هر دو اين اثر را دارند .

-2 براي رفع گاز معده از تنتور پياز مي توان استفاده کرد . مقدر مصرف آن 10 تا 15 قطره است که بايد در آب حل

کرده و مصرف نمود .

-3 براي رفع دردهاي عصبي شربت پياز بهترين دارو است شربت پياز به اين صورت تهيه مي شود :

100 گرم پياز خام را با 400 گرم آب مخلوط کرده و بپزيد تا له شود سپس 400 گرم قند روي آن بريزيد و بگذاريد

که جوش بزند تا قند حل شود سپسآنرا صاف کنيد و در يخچال قرار دهيد .

-4 همانوطر آه گفته شد پياز داراي انسولين گياهي است و استفاده از آنق ند خون را پائين مي آورد . بيماران

مبتلا به مرض قند بايد حتما هر روزه از آن استفاده کنيد .

-5 اگر پياز را له کنيد و در زير شكم شخصي که مبتلا به احتباس ادراري است قرار دهدي ادرار را باز مي کند .

-6 پياز نيم پز براي سوختگي ها نيز موثر است .

-7 پياز خام محرك قلب است .

-8 پياز باکتري آشاست .

-9 پياز تقويت آننده و نرمکننده سينه است .براي اين منظور پياز را آب پز کرده و بخوريد .

-10 پياز سنگ کليه را خرد مي کند .

-11 پياز پخته ملين است .

-12 براي رفع خارش چشم چند قطره آب پياز را در چشم بچكانيد .

-13 براي درمان سنگيني گشو آب پياز را در گوش بچكانيد .

-14 ماسك پياز روي صورت خون را بطرف صورت مي کشاند و رنگ صورت را درخشان مي کند .

-15 پياز چون گرم است براي کسانيكه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشي و

سردرد مي شود .

-16 پياز لثه ها را محكم مي کند .

-17 پياز کلسيم درد دندانها و استخوانها را تقويت مي کند و از نرمي استخوان جلوگيري مي کند .

-18 پياز معالج عفونتهاي مجاري تنفسي از قبيل ورم گلو ، برنشيت ، گريپ و آسم مي باشد .

-19 براي رفع سموم بدن پياز توصيه مي شود .

-20 براي آن كه پياز زود هضم شود و آنهايي که معده حساس دارند بتوانند آن را بخورند و از خواص آن استفاده

آنند بايد موقع پختن پياز مقداير شكر روي آن بريزيد و اين عمل هضم پياز را آسان تر خواهد کرد .

-21 براي درمان اسهال از پوست پياز استفاده کنيد بدين صورت آه پوست پياز را بشوئيد و در مقدري آب

به مدت ده دقيقه بجوشانيد ، سپس آن را در داخل دستمالي ريخته و فشار دهيد تا شيره آن گرفته شود .

بعدا اين شيره را با شكر شيرين کنيد و روز ي چند فنجان از آن را بشوئيد تا اسهال کاملا از بين برود .

-22 اگر پشه يا زنبور شما را گزيد فورا يك پياز را بريده و روي محل گزيدگي بگذاريد درد و خارش فورا ساآت

مي شود .

-23 پياز ترشي را براي از بين بردن يرقان و تقويت معده و روده و زياد شدن استها مصرف مي کنند .

-24 اگر از بوي پياز ناراحت مي شويد مي توانيد بعد از خوردن پياز براي رفع بوي آن باقلا پخته و يا گردوي پخته و

يا نان سوخته بخوريد .

-25 تخم پياز گرم و خشك است و براي ازدياد نيروي جنسي مصرف مي شود .

-36 اگز از تخم پياز پمادي درست کنيد و روي سر ببنديد از ريختن مو جلوگيري مي کند .

-37 حتما شنيده ايد که در قديم براي اينكه کسي از اسرار علمي سر درنيآورد آنها را با مرآب نامرئي مي

نوشتند و مرآب نامرئي چيزي غير ازآب پياز نيست .

-38 در خاتمه براي اينكه بوي پياز شما را ناراحت نكند و اشك از چشمان شما جاري نشود مي توانيد پياز را زير

آب شير پوست بگيريد يا اينكه پياز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهيد و درآب آن را پوست بكنيد .

 

مضرات :

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *