خواص خاکشیر

Khakeshir

کليات گياه شناسي

خاکشير گياهي است علفي يكساله يا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا يك متر نيز مي رسد . پائين گياه کرك

دراست در حالي كه بالاي آن بدون کرك مي باشد .

تخم اين گياه که همان خاکشير است ريز و کمي دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد يكي از آنها قرمز که داراي

طعم کمي تلخ است و ديگري برنگ قرمز تيره مي باشد .

ترکيبات شيميايي:

خاکشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيك ،اسيد لينولنيك ، اسيد اولئيك ،اسيد پالمتيك و اسيد

استئاريك مي باشد . ضمنا در خاکشير اسانس روغن فراري وجود دارد که داراي مواد بنزيل و ايزوسيانات است

خواص داروئي:

خاکشير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .

1)التيام دهنده زخم و جراحات است .

2)جوشانده خاکشير براي رفع اسهال هاي ساده و رفع ترشحات زنانگي مفيد است .

3)خاکشير ادرار آور است .

4)خاکشير تب بر است .

5)براي دفع کرم مفيد است .

6)التهاب کليه را برطرف مي کند.

7)سرخك و مخملك را دوا مي کند .

8)خاکشير صدا را باز مي کند .

9)براي از بين بردن کهير و التهابات پوستي از خاکشير استفاده کنيد .

10 )از گلها و برگهاي گياه مي توان براي رفع بيماري ناشي از کمبود ويتامين C استفاده کرد .

11 )سنگ کليه را دفع مي کند.

12 )براي دفع سنگ کليه مي توان خارشتر ،خاکشير و ترنجبين را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد .

13 )براي برطرف کردن جوشهاي صورت که بعلت خوردن چربي و شيريني زياد ايجاد مي شود بايد جوشانده يك

قاشق ترنجبين را با دو قاشق غذاخوري خاکشير مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آن را ميل

کنيد تا جوشها از بين برود.

بعضی از افراد هنگاميكه خاکشير مي خورند ممكن است سردرد بگيرند اينگونه شاخاص بايد خاکشير را باکتیرا بخورند.

مجله سلامتی عطارلاشی

 


نویسنده مطلب:




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *