تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ای

کورن فلکس، به عنوان صبحانه

در سال‌های دور، خوراک خاصی تحت عنوان کورن‌فلکس به شکل آنچه در حال حاضر غلات مخصوص صبحانه نامیده می‌شود، وجود نداشت. این نوع خوراکی‌ها بیش از هر چیز جنبه تجاری دارند و با وجود آنچه می‌گویند، به‌هیچ‌وجه در زمره صبحانه‌های سنتی نمی‌گنجند.
اما آن‌طور که از ظواهر امر پیداست کورن‌فلکس‌ها با تبلیغات گسترده‌ای که داشته‌اند، توانسته‌اند توجه کودکان و نوجوانان را به خود جلب کنند.


این خوراکی جذاب حالت طبیعی ندارد و در فرآیندی صنعتی دگرگون می‌شود.
غلات پس از فرآوری در قالب‌های مخصوص ریخته می‌شوند و شکل برگ را به خود می‌گیرند، در نتیجه حالتی کاملا مصنوعی می‌یابند.
به منظور این‌که کورن‌فلکس‌ها طعم و مزه بهتری داشته باشند، به برخی از آنها افزودنی‌هایی مانند قندهای سریع‌الجذب اضافه می‌شود.
نمک، قند و فیبر نیز از دیگر افزودنی‌ها هستند.
گاهی اوقات نیز ویتامین و املاحی مانند آهن در دستورالعمل تهیه کورن‌فلکس قرار می‌گیرد، اما این عناصر نیز بیشتر جنبه تجاری و تبلیغاتی دارند و مقدارشان بسیار اندک است.


‌ فرآیندهای تولید باعث تولید ماده مشکوکی به نام آکریلامید می‌شود که نباید بیش از حد مصرف شود
درحالی‌که روی بسته‌بندی کورن‌فلکس‌ها از آکریلامید نامی برده نمی‌شود و به علت قطعیت نداشتن قوانین و عدم شفافیت تولیدکننده‌ها جرم تلقی نمی‌شود، منطقی است که استفاده از این نوع خوراکی‌ها کاهش یابد.
اما مشکل دیگری نیز وجود دارد
در اغلب موارد کورن‌فلکس‌ها در شیر غوطه‌ور می‌شود و پس از نرم شدن، کودکان و نوجوانان و البته بزرگسالان با اشتیاق آنها را می‌بلعند، درحالی‌که اهمیت جویدن خصوصا برای بهبود وضعیت گوارش و کنترل دریافت کالری به اثبات رسیده است.


در این زمینه نان بسیار مفیدتر است، خصوصا نان‌های سنتی و نه صنعتی (شیرمال‌ها، نان‌های روغنی و…) که باید به دقت جویده شوند تا نرم و قابل بلعیدن باشند
بجز افرادی که به گلوتن حساسیت دارند.

منبع: تا سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *