تغذیه و تناسب انداملاغری و کاهش وزننکته های تغذیه ای

کاهش وزن و تناسب اندام: 80 درصد تغذیه و 20 درصد ورزش

شما هم این را شنیده‌اید که می‌گویند: ” نمی‌توانید اثر تغذیه بد را با ورزش از بین ببرید” و وقتی پای حفظ سلامت بدن به‌میان می‌آید، این نکته حرف آخر را می‌زند. تغذیه و ورزش هر دو بخش‌های مهمی از کاهش وزن و تناسب اندام هستند. عادات غذایی نسبت به هر فاکتوردیگری در زمینه فیتنس، تاثیرات بسیار عمیق‌تر و شدیدتری بر ساختاربدن و اهدافی که برای تناسب اندام دارید می‌گذارند. وقتی ترکیبی از ورزش و تغذیه سالم وجود داشته باشد، در ایجاد تغییرات مثبت در بدن‌تان موفق خواهید بود. با مجله علم ورزش همراه شوید تا توضیحات قانع کننده ای برای تان ارائه دهیم.

استراتژی غذایی داشته باشید

ساختار بدن را می‌توان با تغذیه بدون ورزش تغییر داد اما همراه بودن این دو، چیزی است که سلامتی را دربردارد. ۸۰ درصد تغذیه و ۲۰ درصد ورزش، فرمولی است که اهمیت تغذیه را به‌خوبی آشکار می‌کند. شاید ورزش بدون تغذیه سالم، تماماً اتلاف وقت نباشد اما درست مانند شناکردن برخلاف جریان آب، بدون هیچ پیشرفتی در تغییر ساختار و ترکیب بدنی است.

همه ما کسانی را دیده‌ایم که سال‌هاست، به‌طور مرتب روزهایی در هفته به باشگاه می‌روند و نتیجه‌ای در کاهش‌وزن و تناسب اندام عایدشان نمی‌شود. دلیل این بی‌ثمری ساده است؛ چون هیچ استراتژی غذایی را دنبال نمی‌کنند و همین مانع رسیدن به اهداف‌شان می‌شود.

تغذیه کلید تنظیم عملکرد بدن است. وقتی تغذیه درست نباشد، عضلات رشد نمی‌کنند، وقتی تغذیه سالم نباشد، با ساعت‌ها ورزش هم نمی‌توانید از شر چربی‌های بدن‌تان خلاص شوید. تغذیه اگر ناسالم باشد به مرور حتی باعث اختلال در عملکرد هورمون‌های بدن می‌شود و می‌تواند عواقب منفی به دنبال داشته باشد.

سوالات متداول

سوال‌های رایجی که در حوزه فیتنس مطرح می‌شود و اهداف را مورد بررسی قرار می‌دهد در این مورد است که ” چند درصد از هدف من با ورزش تأمین می‌شود و چند درصد آن با تغذیه؟” پاسخ‌ها هم معمولاً این‌گونه‌اند که “هر دوی این‌ها مهم هستند، اما درصدشان را نمی‌توان تعیین کرد” یا این جمله هم معروف است که” صد در صد تمرین و صد در صد تغذیه“.

جواب‌های مبهمی مانند این، نمی‌توانند شما را به هدفی که دارید برسانند، مخصوصاً کسانی که در ابتدای مسیر تناسب اندام بوده و  پیشرفت و تغییرات در فیزیک و ساختار بدنی‌ مدنظرشان است. بهترین جواب این است که تغذیه، بزرگ‌ترین تاثیر را بر تغییرات بدنی دارد، یعنی خیلی بیشتر از ورزش، در واقع درصدهای دیگر را می‌بلعد!

منطق ورزش و تغذیه

حالا از درصدها فاصله می‌گیریم و منطق ورزش و تغذیه را بررسی می‌کنیم. یک ورزشکار معمولی ممکن است ۳ تا ۴ جلسه تمرین با وزنه و ۳ تا ۴ جلسه تمرینات هوازی در هفته داشته باشد، یعنی مجموعاً ۸ جلسه در هفته. این تعداد جلسات هر هفته به او ۸ بار فرصت ایجاد تغییری مثبت در بدنش را می‌دهد؛ البته با ورزش.

همین شخص، روزانه ۳ وعده غذای سالم می‌خورد و شاید ۲ میان وعده هم مصرف کند. محاسبات سریع نشان می‌دهد ۲۱ تا ۳۵ بار در هفته مستقیماً برای اعمال تغییرات مثبت و چربی‌سوزی و عضله‌سازی فرصت دارد، البته با تغذیه.

شما همان چیزی هستید که می‌خورید!

مثال بالا به شما نشان داد که تغذیه در ایجاد فرصت‌هایی برای اعمال تحولات فیزیکی، عملاً برنده است. اگر پای اعداد و ارقام را به این رقابت باز کنیم، ۲۱ تا ۳۵ بار فرصت در هفته برای تغییر ساختار بدنی به وسیله تغذیه، یعنی تقریباً همان ۸۰ درصد.

این جایگاه، ۲۰ درصد برای کسب نتیجه به واسطه ورزش باقی می‌گذارد. ارزیابی رابطه منطقی بین ورزش و تغذیه، دقیقاً همان اعدادی را ارائه می‌دهد که در ابتدا گفته شد. این واقعیت بر این نکته هم دلالت دارد که اگر شما می‌خواهید فیزیک و ظاهر خوب و متناسبی داشته باشید، باید ۸۰ درصد از تمرکزتان را معطوف تغذیه درست نمایید. پس درست است که می‌گویند شما همان چیزی هستید که می‌خورید.

تابع قانون ۸۰ درصد و ۲۰ درصد باشید

آیا سرگذشت‌های جالب آن‌هایی که کاهش وزن‌های شگفت‌انگیز داشته‌اند شنیده‌اید؟ در خط مقدم دست‌آوردهای این افراد، برنامه‌های غذایی درست و رژیم‌های سالم و مقوی وجود دارد و پیش از این‌که برنامه ورزشی خاصی را شروع کنند، دست به تحولاتی در شیوه‌های پخت وپز و استراتژی‌های غذایی‌شان زده‌اند؛ این آغاز مسیرشان به‌سمت موفقیت بوده و اضافه‌کردن تمرینات ورزشی، کمکی بوده تا آن‌ها را در این راه تجهیز و تقویت کند.

تصور خوبی است که فکر کنیم می‌توانیم تنها با ورزش، تغییرات مثبت فیزیکی ایجاد کنیم اما این دور از حقیقت است. پیروی از قانون ۸۰ به ۲۰، تفاوت‎‌ها را خلق می‌کند و فهم و دانش نسبت به چیزی که می‌خورید، نقش اصلی را در ظاهر و اندام‌تان به‌عهده دارد. شما باید بدانید هر هدفی تغذیه مختص به خودش را دارد، چه کاهش وزن باشد و چه عضله سازی باید نسبت به آن هدف تغذیه منظم و درستی داشته باشید.

منبع: علم و ورزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *