خواص میوه هاعطارباشی و طب سنتی

خواص ذرت

Corn

کليات گياه شناسي

ذرت که به فارسي بلال نيز ناميده مي شود گياهي است يكساله و يك پايه داراي ساقه اي راست که ارتفاع

آن تا چهارمتر مي رسد.

ذرت گياه بومي آمريكاي مرکزي و مكزيك است و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .

برگهاي ذرت متناوب و دراز مي باشد . گلهاي نر ذرت بصورت خوشه اي بوده که مرکب از سنبل هاي قرمز

روشن مي باشد . گلهاي ماده آن از 2تا 4 گل تشكيل شده در کنار برگ هاي ذرت قرار درد .

غشايي که روي بلال را مي پوشاند سبز رنگ و مانند برگ مي باشد . دانه هاي کروي شكل ذرت در اطراف

محور مرکزي بلال قرار گرفته اند . اين دانه ها برنگ زرد يا قهو ه اي مي باشند .

ترکيبات شيميايي:

رنگ زرد ذرت مربوط به موادي به نام زئين zeine و زيازانتين zeaxanthine مي باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زير موجود است :

انرژي 350 ;الري

آب 13 گرم

پروتئين 9 گرم

چربي 4 گرم

مواد نشاسته اي 72 گرم

کلسيم 22 ميلي گرم

سديم 1 ميلي گرم

پتاسيم 285 ميلي گرم

فسفر 265 ميلي گرم

آهن 2 ميلي گرم

ويتامين آ 490 واحد

ویتامین ب1  4میلی گرم

ویتامین ب2  12 میلی گرم

ویتامین ب3  2/2 میلی گرم

ارسنيك 30 ميلي گرم

کاکل ذرت داراي مواد معدني مختلف و املاح پتاسيم و کلسيم مي باشد .

در صد گرم کاکل ذرت مواد زير موجود است :

گوگرد 8/2 میلی گرم

کلر  6/3 میلی گرم

فسفر 2/5 میلی گرم

سيليسيم 4 گرم

آهن 6 میلی گرم

کلسیم 7/1 میلی گرم

منیزیوم 4/1 میلی گرم

سدیم 2/1 میلی گرم

پتاسیم 5/26 میلی گرم

همانطور که در جدول بالا مشاهده مي شود کاکل ذرت داراي مقدر زيادي پتاسيم است وبه علت وجود اين

ماده معدني است که کاکل ذرت ادرار آور است .

خواص داروئي:

خواص درماني ذرت

ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است در آن به علت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را

ندارد . بنابراين براي تهيه نان ذرت در آن را با در ساير غلات مخلوط مي کنند .

ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است ”

1)پماد ذرت خشك آننده زخم ها مي باشد .

2)ذرت غذاي خوبي براي پيشگيري سرطان است.

3)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگي دندان جلوگيري مي کند .

4)روغن ذرت کلسترول خون را پائين مي آرود .

5)روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي مفيد است.

خواصدرماني کاکل ذرت

کاکل ذرت را قبل از رسيدن کامل ميوه يعني قبل از پژمدره شدن مي چينند و به سرعت خشك مي کنند .

کاکل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه اي پيدا مي کند .

براي درست کردن دم آرده کاکل ذرت ،مقدار 30 گرم از آن را در يك ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه دم

مي کنند .

-1 دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراري است .

-2 درد و ناراحتي هاي دستگاه ادراري را تسكين مي دهد .

-3 سنگ مثانه ،التهاب ،ورم مثانه و درد مثانه را از بين مي برد .

-4 کاکل ذرت بطور کلي دستگاه ادراري را تميز مي کند .

بغير از کاکل ذرت از برگ و ريشه وساقه بلال نيز استفاده طبي بعمل مي آيد .

1)جوشانده ساقه وسط بلال خونريزي از بيني را بند مي آرود.

2)براي دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهاي بلال استفاده کنيد .

3)جوشانده ريشه ذرت براي سوزش مجاري ادراري مفيد است .

4)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بين مي برد .

5)در قديم براي معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده مي کردند .

مضرات :

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *