داروهای گیاهیشربت و دمنوشعطارباشی و طب سنتی

خواص زردچوبه

turmeric-properties-amazing-ir-5

کليات گياه شناسي

زردچوبه گياهي است از خانواده زنجبيل به ارتفاع حدود يك متر و نيم که داراي ساقه متورمي است . گلهاي

زردچوبه بصورت سنبله و برنگ سبز مايل به زرد مي باشد .

زردچوبه در هندوستان و چين و نقاط حاره زمين مي رويد . از کنار برگهاي غلاف در قاعده ساقه ،شاخه هاي

کوچك و استوانه اي شكل ضخيمي خاج مي شود که بصورت مورب در زمين فرو رفته و هر يك ايجاد ريشه

مي کنند و مرتبا پايه هاي جديدي بوجود مي آروند .

قسمت مورد استفاده اين گياه ساقه زيرزميني آن است که پس از خارج کردن از زمين تميز کرده و رشه

هاي آن را جدا مي کنند و در آب جوش قرار می دهند و پس از تيمز کردن بمدت چند روز آن را خشك مي کنند .

زردچوبه رنگ زرد يا خاکستري مايل به قهوه اي درد بوي آن معطر و طعم آن تلخ است.

ترکيبات شيميايي:

زردچوبه داراي اسانسي مرکب از اسيدهاي والرينيك ، کاپرليك و فلاندون مي باشد و همچنين داراي سابينين ،

سينئول ، بورنئول و الكل تورمرول و ماده آورآومين مي باشد که رنگ زرد زردچوبه بعلت خمين مادهکورکومين مي باشد.

خواص داروئي:

زردچوبه از نظر طب قديم ايراني گرم و خشك است و براي استفاده درماني مي توان آن را مانند چائي دم

نمود و استفاده کرد البته جديدا در بازار کانادا و آمريكا کپسول آن هم به بازار آمده است :

زردچوبه داراي خواص درماني زير است :

1)گرفتگي و انسداد صدا را باز مي کند و براي تميز کردن کبد بكار مي رود .

2)مخلوط يك قاشق غذا خوري زردچوبه و يك قاشق انيسون و سرکه براي درمان يرقان مفيد است .

3)براي رفع دندان درد آن را در دهان انداخته و بجويد .

4)زردچوبه بهترين داروي ضد تورم است و در اروپا و آمريكا از آن بدين منظور استفاده مي کنند که مي توان از

سه فنجان دم کرده زردچوبه در روز و يا مقدر 2 کپسول سه بار در روز استفاده کرد.

5)براي خشك کردن زخم ها و رفع درد آنها مي توان گرد خشك زردچوبه را روي آنها ريخت.

6)زردچوبه بادشكن ، تصفيه کننده خون ، تب بر ، محرك و انرژي زا مي باشد .

7)زردچوبه براي رساندن دمل نيز مفيد است .

8)خانم هائيكه عادت ماهيانه آنها نامنظم است براي تنظيم آن بايد از زردچوبه استفاده کنند .

9)از زردچوبه براي درمان کمر درد ، پشت درد و سينه درد نيز استفاده مي شود .

10 )براي درمان اسهال و اسهال خوني حتما از دم آرده زردچوبه استفاده کنيد .

11 )زردچوبه در قديم براي درمان رماتيسم و سل بكار مي رفته است .

12 )براي درمان التهاب لثه ، زردچوبه را دم کرده و آن را قرقره آنيد .

13 )تحقيقات اخير دانشمندان نشان دادن است که زردچوبه از سرطان جلوگيري مي کند بنابراين حتما سعي

کنيد که در غذاها از زردچوبه استفاده کنيد.

مضرات :

با تمام مزاياي گفته شده بايد اشاره کرد که زياده وري در زردچوبه براي قلب مضر است ولي البته اگر آن را با

ليمو ترش استفاده کنيد اثرات مضرآن را خنثي مي سازد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *