خواص میوه ها

خواص سیب

04_Apples copy

کليات گياه شناسي

درخت سيب در يبشتر نقاط دنيا پرورش داده مي شود و سيب ميوه ايست که مي توان گفت در هر جاي دنيا وجود دارد و همه مردم دينا ان را مي شناسند.

در کشور عزيز ما ايران اين درخت بصورت وحشي در جنگل هاي شمال وجود دارد در لاهيجان و رودسر آن را آسيب ، هسي و هسيب و در مازندران به آن سه مي گويند .

سيب انواع مختلف دارد . انواع وحشي آن کوچك و پرورش يافته آن درشت و برد مي باشد . سيب نوع ترش و شيرين دارد .

ترکيبات شيميايي:

سيب داراي ويتامين و مواد مغذي زيادي است و بي مناسبت نيست که يك ضرب المثل انگليسي مي گويد که خوردن يك سيب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بي نياز مي کند.

موادي که در يك سيب متوسط وجود دارد بشرح زير است :

انرژي 258 کالري

پروتئین 2/1 گرم

چربی  6/1 گرم

موادنشاسته ای  6/59 گرم

کلسيم 24 ميلي گرم

فسفر 10 ميلي گرم

آهن  2/1 میلی گرم

ويتامين آ 360 واحد

ویتامین ب1  15میلی گرم

ویتامین ب2  8میلی گرم

ویتامین ب3  1میلی گرم

ويتامين ث 18 ميلي گرم

ناگفته نماند که ويتامين هاي وجود در سيب بيشتر در پوست سيب وزير پوست آن قرار درد بنابراين آنهايي که مي توانند پوست سيب را هضم کنند بهتر است که آن را با پوست ميل کنيد و اگر مي خواهيد پوست آن را بكنيد بهتر است که سيب را خيلي نازك پوست کنبد

خواصداروئي:

1)سيب يك ميوه قليايي است و تميز کننده بدن است و بعلت دارا بودن پكتين زياد آب اضافي بدن را خارج مي سازد.

2)سيب را مي توان براي برطرف آردن اسهال حتي براي کودکان بكار برد . بدين منظور سيب را بايد رنده کرد و استفاده نمود .سيب را مي توان پخت و براي آنهايي که روده تنبل دارند آن را روي آتش ملايمي بپزيد البته حتما ازظرف لعابي يا تفلان استفاده کنيد زيرا به اين طريق پكتين و ويتامين هاي آن حفظ مي شود.

3)شربت سيب بهترين دارو براي درمان سرفه و گرفتگي صدا مي باشد .براي تهيه شربت سيب يك کيلو سيب راشسته و با پوست قطعه قطعه کنيد و در يك ليتر آب بپزيد سپسآنرا با پارچه نازکي صاف کنيد و چند تكه قند به آن اضافه کنيد و دوباره روي آتش ملايم قرار دهيد تا قوام بيايد و آن را از روي آتش برداريد روزي سه تا چهار فنجان از اين شربت بنوشيد.

4)سيب داراي مقدر زيادي کلسيم است و کلسيم سيب به بدن کمك مي آند که کلسيم غذاهاي ديگر را نيز جذب کند.

5)خوردن سيب يبوست را برطرف مي کند و براي خستگي مفرط مفيد است

6)دم کرده برگ درخت سيب ادرار آور است و درمان آننده التهاب کليه و مثانه ميباشد.

7)نوشيدن آب سيب داروي موثري براي درمان سرماخوردگي و گرفتگي صدا و سرفه است.

8)سيب مقوي آبد و اشتها آور است.

9)سيب براي درمان تنگي نفس بسيار مفيد است حتي بوئيدن سيب نيز اين خاصيت را دارد

10 )سيب پخته تقويت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است .

11 )سيب حرارت را از بدن خارج مي سازد .

12 )سيب را رنده کنيد و در دستمال بپيچيد و روي چشم بگذاريد درد چشم را برطرف مي کند.

13 )خوردن سيب حتي براي آنهايي آه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي برد.

14 )کسانيكه مي خواهند لاغر شوند حتما بايد سيب را با پوست بخورند .

15 )دم کرده گل سيب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسي است

16 )سيب داروي خوبي براي درمان زخم ها مي باشد

17 )سيب بهترين دارو براي سوء هاضمه است زيرا داراي مقدر زيادي پكتين مي باشد

18 )آب سيب را حتي مي توان براي تنقيه استفاده کرد . اين تنقيه براي بيماريهاي روده بسيار موثر است.

19 )پوست سيب را مانند چائي دم کنيد و بياشاميد اين اچئي بهترين دوست کليه است .

20 )آب سيب را با ابميوه گيري در منزل تهيه کنيد و فورا آن را بنوشيد زيرا در اثر ماندن آنزيم اي خود را از دست مي دهد .

21 )آب سيب براي زيبايي پوست استفاده زيادي درد بخصوص براي از بين بردن چين و چروك پوست موثر است بدين منظور آب سيب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بماليد و ماساژ دهيد البته هميشه آب سيب تازه استفاده کنيد.

استفاده ديگر از سيب براي لطافت پوست سيب پخته است سيب رابپزيد و سپسله کنيد و با شير مخلوط کنيد و اين مخلوط را بصورت نيم گرم روي پوست بگذاريد و پساز چند دقيقه آن را برداريد .

خواص سيب ترش

-1 سيب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگي را از بين مي برد.

-2 سيب ترش را بپزيد درمان اسهال خوني است

-3 آب سيب ترش مخلوط با انار براي تقويت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگي بكار مي رود.

-4 رب سيب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است

-5 مرباي شكوفه سيب براي ضعف معده و ازدياد نيروي جنسي مفيد است

-6 سيب ترش براي آنهائيكه مزاج گرم دارند بسيار مفيد است بالعكس آنهائي كه مزاج سرد دارند بايد سيب شيرين بخورند سيب در قديم معالج نقرس و بيماريهاي عصبي بوده است

مضرات :

همانطور که قبلا گفته شد سعي کنيد هميشه سيب را با پوست بخوريد زيرا مقدر زيادي پكتين در پوست سيب وجود دارد سيب هايي که در بازارهاي داخل ايران يا آمريكا و کانادا بفروش مي رسد روي آن داراي يك لايه چربي براي حفاظت آن مي باشد بنابراين حتما اين سيب ها را بدقت بشوئيد آنهائي كه دريا معده ضعيف هستند بايد سيب را بسيار نازك پوست بگيرند که پكتين ها و ويتامين هاي آن از بين نرود .

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *