شربت و دمنوشعطارباشی و طب سنتی

خواص عناب

zc6t6ua5m4r8afzq7qh

کليات گياه شناسي

عناب درختي است که ارتفاع آن تا 8 متر مي رسد نوعي از اين درخت مستقيم و باريك است و نوعي ديگر بصورت کج و معوج بالا مي رود . عناب بومي مناطق گرمسير است کشت آن در شمال آفريقا ،جنوب اروپا و نواحي مديترانه رواج دارد . برگهاي اين درخت کوچك ، زيبا ، شفاف ،متناوب و دندانه دار است . گلهاي آن کوچك و برنگ سبز مايل به زرد مي باشد. ميوه اين درخت که عناب ناميده مي شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ وداراي يك هسته است . طعم عناب کمي شيرين است.

ترکيبات شيميايي:

عناب داراي لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئيني ، 4%مواد قندي و مقدر زيادي ويتامين  Cو املاح مي باشد . در عصاره آبي چوب عناب اسيد زي زي فيك و اسيد زي زي فوماتيك وجود دارد .

خواص داروئي:

عناب از نظر طب قديم ايران معتدل است . البته ابو علي سينا اعتقاد داشت که عناب کمي سرد است .

1)عناب بدليل داشتن لعاب زياد نرم آننده سينه است.

2)ملين است مخصوصا اگر آن را با آب و يا شير بجوشانيد.

3)ادرار را زياد مي کند.

4)عناب آرام آننده اعصاب است.

5)خون را تميز مي کند.

6)ضد سرفه است.

7)خواب آور است و بي خوابي را برطرف مي کند.

8)جوشانده پوست درخت عناب داروي ضد اسهال است.

9)آسم وتنگي نفس را برطرف مي کند

10 )براي معالجه و التيام زخمهاي کهنه گرد ريشه خشك شده عناب را روي آنها بپاشيد .

11 )هسته عناب خواب آوذ است.

12 )خستگي شديد را برطرف مي کند.

13 )رشد موي سر را زياد مي کند.

14 )جوشانده عناب گرفتگي صدا را برطرف مي کند.

15 )جوشانده عناب براي سرفه و درد سينه مفيد است.

16 )براي برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بماليد.

17 )دستگاه هاضمه را تقويت مي کند.

18 )حافظه را تقويت مي کند.

19 )کم اشتهايي را برطرف مي کند.

20 )هرگاه که احساس غمگيني کرده و گریه می کنید يك فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهاي شما مي آورد.

21 )و بالاخره براي درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخوريد .

طرز استفاده: جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در يك ليتر آب ريخته و بجوشانيد تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در 2 ليتر آب ريخته و آنقدر بجوشانيد تا جو باصطلاح شكفته شود و 5/1 ليتر آب باقي بماند . اين جوشانده را بگذاريد تا ته نشين شود . سپس روي آن را برداريد و بنوشيد .

خيس کرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مويز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نيم ليتر آب خيس کنيد و بگذاريد تا صبح بماند سپس آن را صاف کرده و با 50 گرم شير خشت و 50 گرم ترنجبين مخلوط کنيد تا کاملا حل شود سپس قدري گلاب به آن اضافه کرده و بنوشيد .

مضرات : عناب در اشخاص سرد مزاج توليد گاز و نفخ ميکند . اينگونه اشخاص بايد عناب را با شكر و مويز بخورند . ضمنا عناب نيروي جنسي را کم مي کند بنابراين بايد با غذاهاي محرك مانند عسل خورده شود .

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *