خواص گردو

walnut and leaves

کليات گياه شناسي

گردو در ختي است زيبا وسايه افكن که بعنوان درخت زينتي بكار مي رود . اين درخت در مناطق معتدل دنيا رشد و پرورش مي يابد .

گلهاي نر و ماده روي يك پايه قرار دارند سنبله گلهاي نر بصورت آويخته است ولي گلهاي ماده آن بوضع قائم روي شاخه قرار دارد .

ميوه گردو ، گرد و در دارون مغز قرار درد و در فاصله هاي پرده هاي نازکي قرار گرفته است . قشري که روي مغز گردو است سبز رنگ و کمي گوشتي مي باشد

درخت گردو هنگاميكه به سن بيست سالگي مي رسد شروع به ميوه دادن مي کند و بالاترين باروري خود را در سنين پنجاه سالگي دارد .

از تمام قسمتهاي درخت گردو استفاده طبي به عمل مي آيد .

ترکيبات شيميايي:

مغز گردو داراي چند اسيد آلي ،  A,B,C,D,E مي باشد . مقدار کمي اسانس، اگزالات آهك و ويتامينهاي همچنين مغز گردو داراي مقدر کمي ( 12 %) ارسنيك است.

برگ درخت گردو داراي 3 درصد اينوژيت ، اسيد الاژيك ، اسيد گاليك و اسانسي با بوي مخصوص و مقدري پارافين ، تانن ، مواد چرب و املاح معدني مانند کلسيم ، پتاسيم ، منيزيوم ، باريوم و همچنين کاروتن است .

پوسته گوشتدار ميوه سبز گردو داراي امولسيون ، قند و اسيدهاي آلي مانند اسيد سيتريك ، اسيد ماليك ، فسفاتها و اگزالات کلسيم است.

عصاره برگ درخت گردو خاصيت ميكروب کشي و باکتري آشي درد . در صد گرم مغز گردو خام و خشك مواد زير موجود است

آب 5/3 گرم

پرئتئین 8/14 گرم

مواد چربي 65 گرم

مواد نشاسته اي 13 گرم

کآلسيم 100 ميلي گرم

فسفر 380 ميلي گرم

آهن 3 ميلي گرم

سديم 2 ميلي گرم

پتاسيم 50 ميلي گرم

ويتامين آ 30 واحد

ويتامين ب1  35 میلی گرم

ويتامين ب2  12 میلی گرم

ويتامين ب3  1میلی گرم

ويتامين ث 2 ميلي گرم

خواص داروئي:

گردو از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است روغن گردو که از قديم براي پختن غذاها از آن استفاده مي شده است روغني است به رنگ زرد روشن که داراي طعم مطبوع و ملايم است و باساني تند (اکسيده ) مي شود.

1)گردو خون ساز و تصفيه کننده خون است

2)گردو درمان کننده بيماريهاي ريوي است

3)گردو مسكن دل پيچه است

4)اگر از گردو و عسل مربا درست کنيد،براي اشخاص لاغر وتقويت و تحريك نيروي جنسي مفيد است.

5)مرباي گردو ملين بوده و آپانديس را تقويت مي کند

6)خوردن گردو از تشكيل سنگ کليه و سنگ کيسه صفرا جلوگيري مي کند

7)پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است

8)خوردن گردو براي تقويت جنسي مفيد است

9)گردو را با انجير و موز بخوريد مقوي حواس و مغز است

10 )اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بماليد لثه و دندان را تقويت مي کنند

11 )دم کرده برگ درخت گردو براي درمان ورم مفاصل مفيد است

12) 50 گرم برگ گردو را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت چند دققيه بجوشانيد اين جوشانده براي شست و شوي زخم ها و التيام انها بسيار مفيد است .

13 ) دم کرده برگ درخت گردو براي درمان ترشحات زنانه و بيماري سل مفيد است

14 )جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سر درد ، سرمازدگي و بيماريهاي پوستي است

15 )شيره قسمت سبز ميوه را اگر چند بار روي زگيل بماليد آن را از بين مي برد

16 )قسمت سبز و تازه ميوه گردو را اگر با آب بجوشانيد و موهاي خود را با آن رنگ کنيد رنگ قهو ه اي به مو مي دهد .

17 )برگ تازه درخت گردو حشرات موذي مانند بيد و ساس را از بين مي برد.

18 )اگر زن حامله روزي يك عدد گردو بخورد پس از زايمان پوست شكمش زيبايي خود را حفظ خواهد کرد

19 )چون گردو داراي مسمي باشد بنابراين به جذب آهن در بدن کمك مي کند

طرز استفاده: گردوي تازه برنگ سفيد با پوست زرد روشن است . مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فريزر نگاهداري کنيد تا کهنه نشود .

مضرات : گردو با داشتن مواد مغذي زياد غذاي بسيار خوبي است ولي نبايد در خوردن آن اصراف کرد زيرا زياده روي آن باعث ورم لوزه و زخم دهان مي شود . مخصوصا گردو براي گرم زماج ها خوب نيست و معمولا بهتر است اينگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشويند و يا انار ترش و يا کمي سكنجبين يا سرکه بخورند . مغز گردو لطيف است و در اثر ماندن کهنه مي شود ورنگ آن زرد يا قهو ه اي و طعمش تند مي شود و باعث مسموميت خواهد شد و نبايد از آن استفاده شود .


نویسنده مطلب:




پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.