تغذیه و تناسب اندامنکته های تغذیه ایویتامین و مواد معدنی

غذا خوردن صحیح در دوره امتحانات

كارنامه درخشان با تغذیه سالم

در اینجا به نكاتی در مورد غذا خوردن صحیح در دوره امتحانات اشاره می‌شود:

نیازهای روزانه ویتامین‌ها و مواد معدنی باید تامین شود. آهن و ویتامین‌های گروه B، به طور ویژه برای حفظ انرژی بدنی و ذهنی و برقراری مطالعه خوب، لازم هستند. مواد غذایی حاوی آهن شامل تخم‌مرغ و مغزهاست. ماهی و سویا هم موادغذایی هستند كه به نظر می‌رسد در تقویت مغز از طریق فراهم‌سازی مواد مغذی، مفید باشند.

مكمل‌های غذایی خوب هستند، ولی موادغذایی بهتر است. یك پرتقال نه تنها حاوی ویتامین C، بلكه دارای فیبر، فیتوكمیكال‌ها، بتا-كاروتن و سایر مواد معدنی است كه نمی‌تواند با یك قرص جایگزین شود. وقتی قصد مطالعه در كتابخانه را دارید به همراه بردن موادی چون سیب، موز و تكه‌های هویج یا آلوخشك پیشنهاد می‌شود.

فاصله منظم بین وعده‌های غذایی برای حفظ انرژی و مواد مغذی بسیار مهم است. وعده‌های بزرگ غذایی توصیه نمی‌شود. مصرف 5 تا 6 وعده متعادل و كوچك مانند نان تست همراه كره و ماهی تن یا قطعاتی از پنیر و میوه بسیار بهتر از وعده‌های سنگین است. حتما صبحانه بخورید. این وعده باید تأمین‌كننده مقداری پروتئین، كلسیم، فیبر، كمی میوه یا سبزی باشد.

بنابراین مقداری غلات صبحانه به همراه شیر و مصرف كمی میوه می‌تواند مفید باشد. میوه‌ها بهترین موادغذایی هستند كه می‌توان برای تقویت قوای مغز مصرف نمود، زیرا حاوی آنتی‌اكسیدان بوده و قند طبیعی در آنها برای تأمین انرژی كمك‌كننده است. سبزیجات را به مقدار كافی مصرف نمایید، به ویژه سبزیجاتی كه برگ سبز تیره دارند (مانند اسفناج، براكلی و برگ‌های تیره كاهو).

مصرف میان‌وعده‌ها توصیه می‌شود. سعی كنید دو گروه از مواد غذایی را در یك میان‌وعده متعادل بگنجانید تا مواد مغذی بیشتری تامین شود و قندخون ثابت بماند (مانند نان و پنیر). سعی كنید منوی غذایی مورد مصرف شما در حالی كه مغذی است، ساده باشد (مثل تركیب نان، پنیر و تخم‌مرغ). نوشیدنی‌ها را درست انتخاب كنید. قهوه و شكر در حداقل مقدار مصرف شود. بهترین انتخاب‌ها شامل آب، آبمیوه، شیر و چای سبز غنی از آنتی‌اكسیدان است.

برخی مواد مغذی مفید برای مغز

آنتی‌اكسیدان‌ها كه عبارتند از ویتامین‌های A و C (در میوه‌ها و سبزیجات) و ویتامین E (در مغزها، دانه‌ها، آواكادو و ماهی‌های چرب مانند سالمون)، اسیدهای چرب امگا-3 (در ماهی‌های چرب مثل تن، سالمون، خال مخالی، ساردین، مغزها و دانه‌ها)، آهن (در گوشت قرمز، سبزیجات برگ سبز، تخم‌مرغ، مغزها، حبوبات، غلات صبحانه غنی شده، غلات كامل، اسفناج، براكلی و نخود).

ویتامین C هم به جذب آهن از منابع گیاهی كمك می‌كند، بنابراین مصرف پرتقال، گوجه‌فرنگی یا نوشیدن آبمیوه تازه با موادغذایی غنی از آهن مفید است.

منبع: زندگی آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *