خواص میوه ها

خواص نارگیل

Coconut oil

کليات گياه شناسي
نارگيل در حدود سه هزار سال پيش در جنوب آسيا کشت مي شده است . در حال حاضر درخت نارگيل در
تمام مناطق استوائي وجود دارد .
مردم اقيانس آرام نارگيل را بعنوان يك غذاي اصلي مصرف مي کنند و از تمام قسمت هاي اين درخت
استفاده مي برند . ضرب المثلي در اين مناطق وجود دارد آه مي گويد هر کس که درخت نارگيل مي کارد
براي خودش و براي بچه هايش،لباس ،ظرف ،نوشابه ،غذا و خانه درست مي کند .
نارگيل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوري دومينيكين به کانادا وارد مي شود .مقدر بسيار کمي نارگيل در
فلوريدا توليد مي شود که به مصرف داخلي مي رسد
نارگيل درختي است که بطور قائم بالا مي رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا يك متر مي رسد
برگهاي آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مرآب از چند برگچه باريك و دراز است . طول برگچه ها حدود يك متر مي
باشد . رنگ ها سبز روشن است
ميوه نارگيل مانند خوشه ، شامل چندين نارگيل با اندازه هاي مختلف است .
ميوه نارگيل کروي شكل است که قسمت خارجي آن ضخيم و سفت و متشكل از الياف نباتي و داخل آن نيز
صاف و سخت مي باشد . در قاعده نارگيل سه سوراخ ديده مي شود که چشم هاي نارگيل ناميده مي
شود . براي استفاده از مايع داخل نارگيل که شير نارگيل ناميده مي شود اين سوراخها را بايد با جسم نوك
تيزي باز آرد و مايع دارون آن را بيرون آورد . سپسبا چكش آن را بشكنيد و از گوشت داخل آن استفاده کنيد .
البته مي توانيد بعد از بيرون کشيدن شير ، نارگيل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهايت بمدت
نيم ساعت قرار دهيد تا نارگيل خود را بشكند .
درخت نارگيل در هر سال حدود پنجاه عد نارگيل مي دهد . نارگيل هنگامي كه نارس است مقدار يبشتري شير
داردولي بتدريج ميوه مي رسد مقدرشير آن کمتر مي شود .
براي خريد نارگيل هميشه ميوه اي را انتخاب کنيد که سنگين باشد ضمنا آن را تكان دهيد که صداي شير داخل
آن را بشنوئيد زيرا نارگيل اگر بدون شير باشد حتما کهنه است و يا اينكه شيرش بيرون آمده و هوا کشيده و
خراب شده است .
ترکيبات شيميايي:
گوشت نارگيل داراي آنزيم هاي مختلف مانند انورتين ، اکسيداز و کاتالاز مي باشد .
در شير نارگيل اسيد هاي آمينه مختلفي مانند هيستدين ، آرژينين ،ليزين ف تايروزين ،تريپتوفان ، پرولين
،لوسين و آلانين موجود است .
در صد گرم گوشت تازه نارگيل مواد زير موجود است
انرژي 350 کالري
آب 50 کالري
5 گرم / پروتئين 3
چربي 35 گرم
مواد نشاسته اي 9 گرم
آلسيم 12 ميلي گرم
پتاسيم 250 ميلي گرم
سديم 25 ميلي گرم
فسفر 95 ميلي گرم
8 ميلي گرم / آهن 1
05 ميلي گرم / ويتامين ب 0 1
02 ميلي گرم / ويتامين ب 0 2
5 ميلي گرم / ويتامين ب 0 3
2 ميلي گرم / ويتامين ث 3
همانطور آه گفته شد به مايعي که در داخل نارگيل وجود دارد شير نارگيل گفته مي شود . ولي بايد اضافه
کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفيد نارگيل نيز شيري بدست مي آيد که بان شير نارگيل گفته مي
شود . و در اکثر مورد منظور از شير نارگيل شير است که از گوش نارگيل گرفته مي شود .
شير نارگيل يك غذاي کامل است که مي توان آن را با شير مادر مقايسه کرد
آب 65 گرم
پروتئین 2/3 گرم
چربي 25 گرم
مواد نشاسته اي 5 گرم
آلسيم 16 ميلي گرم
فسفر 100 ميلي گرم
آهن 1/5 میلی گرم
ویتامین ب1  3 میلی گرم
ویتامین ب2  1 میلی گرم
ویتامین ب3  8 میلی گرم
ويتامين ث 2 ميلي گرم
خواصداروئي:
گوشت سفيد نارگيل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و شير نارگيل کمي گرم و مرطوب است
1)نارگيل بدليل داشتن چربي زياد و مواد مغذي چاق کننده است
2)حرارت داخلي بدن را افزايش مي دهد
3)براي خوشبو کردن دهان مفيد است
4)ضعف کبد را درمان مي کند
5)براي برطرف کردن بواسير مفيد است
6)ادرار را زياد مي کند
7)درد مثانه را رفع مي کند
8)زخم هاي بدن را مدارا مي کند
9)کرم معده و روده ، مخصوصا رآم آدو را از بين مي برد
10 )براي تقويت دستگاه هاضمه مفيد است
11 )ريشه درخت نارگيل ضد تب و ادرار آور است
12 )ريشه درخت نارگيل براي ناراحتي هاي کبدي مانند يرقان مفيد است
13 )دم کرده ريشه درخت نارگيل براي معالجه اسهال خوني مفيد است
14 )براي دفع سنگ کليه شير نارگيل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشيد
خواص شير نارگيل
-1 شير نارگيل هم ملين و هم ضد اسهال است
-2 براي رفع اسهال خوني مفيد است
-3 براي برطرف آردن آب آوردگي بدن از شير نارگيل استفاده کنيد
-4 شير نارگيل ضد سم است
-5 براي پائين آرودن تب مفيد است
-6 براي معالجه بيماريهاي پوستي مفيد است
خواصروغن گوشت نارگيل
روغن نارگيل از تقطير گوشت سفيد نارگيل بدست مي آيد
-1 براي معالجه بيماريهاي پوستي بكار مي رود
-2 حافظه و هو ش را تقويت مي کند
-3 درد مثانه را رفع مي کند
-4 کرم کدو و کرمهاي ديگر روده را دفع مي کند
-5 در درمان کمر درد موثر است
-6 معالج بواسير است
-7 محرك نيروي جنسي است

مضرات :
نارگيل دير هضم است و در بدن خلط توليد مي کند بنابراين بهتر است با شكر خورده شود
چون نارگيل گرم است ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتي توليد کند از اين نظر اينگونه افراد بايد آن را با ميوه
هاي ترش ، ليمو و يا هندوانه بخورند . خوردن آن براي سردمزاجان و سالمندان بسيار مفيد است و اشكالي
توليد نمي کند .

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *