عطارباشی و طب سنتی

خواص مامیران کبیر

mamiranekabir copy

کليات گياه شناسي
ماميران کبير گياهي است چند ساله که ارتفاع آن تا يك متر مي رسد اين گياه بومي آسيا و اروپا مي باشد.
برگهاي آن برنگ سبز کبود و دندانه دار و گاهاي آن زرد رنگ و به صورت چتر مي باشد .
ميوه ماميران باريك و دراز بوده آه دانه ها در داخل آن قرار گرفته اند و شيره اي زرد رنگ درآن وجود دارد که
پوست را مي سوزاند و براي از بين بردن ميخچه پا بكار مي رود
اين گياه در شمال ايران ،گيلان و مازندران به حالت خودرو مي وريد
ترکيبات شيميايي:
اين گياه سمي است و استفاده زياد از آن باعث تشنج مي شود .
ماميران کبير داراي کلكالوئيد هاي مختلفي مانند چليدونين ، هيموچليدونين ، کلريتين ، پروتوپين ، کليكري
توپين ، هربرين و اسپارتئين مي باشد . در ماميران آبير همچنين نمك هاي آلسيم ، منيزيوم و آلمينويم ،
مواد رزيني و موسيلاژ موجود است .
خواصداروئي:
تمام قسمت هاي اين گياه و شيره آن مصرف دارويي دارند البته ريشه آن قوي تر از بقيه قسمت هاي آن
است
1)جوشانده و يا دم آرده ماميران براي درمان سرطان معده بكار مي رود
2 )در معالجه آسم اثر مفيد دارد
3) تشنج را برطرف مي آند
4)فشار خون را پائين مي آورد
5)ادرار آور و ملين است
6)درمان کننده تصلب شرائين است
7)دردهاي سرطاني را ساکت مي کند
8)براي معالجه آنژين دپواترين از آن استفاده مي کنند
9)براي درمان آب آوردن بدن مفيد است
10 )سنگ کليه را خرد آرده و دفع مي کند
11)براي معالجه نقرس مفيد است
12)داروي خوبي براي برطرف کردن بيماريهاي کبدي است
13 ) براي درمان زخم ها ي چرکين ، ريشه له شده ماميران را مانند ضماد روي اينگونه زخم ها بگذاريد
14 )شيره ماميران داروي موثري براي از بين بردن زگيل و يا ميخچه است . اين شيره را با گليسرين به سنبت
مساوي مخلوط کرده و روي زگيل يا ميخچه بگذاريد تا آنرا از بين ببرد.
طرز استفاده:
جوشانده : مقدر 20 گرم برگ خشك و يا ريشه ماميران را در يك ليتر آب حل کنيد . مقدر مصرف آن يك فنجان
سه بار در روز است .
دم آرده ماميران : 30 گرم برگ خشك ماميران را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد براي مدت ده دقيقه دم
بكشد . سپسصاف کرده و مصرف کنيد .
تنطور ماميران : اين تنطور را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها خريدري
آنيد و يا اينكه مقدر 100 گرم برگ خشك يا ريشه ماميران را در 500 گرم الكل سفيد خيسآرده بگذاريد
براي مدت دو هفته بماند . البته هر روز آن را تكان دهيد پساز اين مدت آنرا صاف کرده و در شيشه دربست
15 قطره سه بار در روز است . – نگاهدري کنيد . مقدر مصرف آن 10
شيره ماميران : براي استفاده از شيره ماميران آن را با عسل مخلوط کرده و استفاده کنيد .
مضرات :
همانطور که گفته شد مصرف زياد ماميران کبير توليد مسموميت مي کند و حتي استفاده زياد آن بصورت له
شده روي رخم ها نيز همين خطر را درد زيرا از راه پوست جذب بدن مي شود . بنابراين بايد مصرف آن در حد
گفته شده باشد و تحت نظر متخصص مصرف شود.

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *