سلامتیسلامتی پوستنکات سلامتی

ايا پلاسما جايگاهى در جوانسازى اطراف چشم دارد ؟

اينروزها با تبليغات زيبايي مختلفى سر و کار داريم . تبليغاتى که دو سمت فعال دارند . سمت اول شرکتهايى هستند که به هر قيمت در پى فروش کالا ى مصرفى يا تجهيزات خود هستند و سمت دوم پزشکانى که نااگاهانه يا اگاهانه و به صورت غير حرفه اى در اين دور باطل وارد مى شوند.در امر جوانسازى دور چشم نيز با تبليغات مشابه، مواجهيم . گاهى روشى مد و فراگير مى شود و وقتى ناکارمدى خود رانشان مى دهد، از دور خارج مى شود ولى در اين فاصله ،تبليغات زيادى انجام شده است ، درامدهايي نصيب عده اى شده و گاها عوارضى هم رخ داده است.اين روزها با تبليغاتى شبيه؛ بلفاروپلاستى ديگر يک جراحى نيست يا بلفاروپلاستى با پلاسما مواجهيم . در اين فرصت قصد دارم نگاهى به اين مقوله و کاربرد ان داشته باشم.

قدم اول درک ساختار پلک و تغيرات پيرى مى باشد

پلک فوقانى داراى هفت لايه مجزا مى باشد که پوست صرفا يکى از اين لايه ها مى باشد . پوست از لايه جلدى و زير جلدى تشکيل شده است. در روند پيرى علاوه بر شل شدگى پوست ، چربى حدقه به سمت جلو برجسته مى شود ، ابروها نزول کرده و ممکن است افتادگى پلک و بيرون زدگى غده اشکى نيز رخ دهد.در بلفاروپلاستى ،علاوه بر برداشت پوست اضافه، امکان برداشت چربى ، اصلاح وضعيت ابرو از داخل، اصلاح وضعيت غده اشکى و رفع افتادگى پلک نيز وجوددارد . بنابراين جراحى بلفاروپلاستى برخلاف مساله اى که بسيارى از پزشکان غير متخصص در اين زمينه، ادعا مى کنند به هيچ وجه برداشت پوست نيست و صرفا توسط جراح پلاستيک چشم يا صورت بايد انجام گيرد.

پلاسما تکنولوژى جديدى است که با تصعيد پوست ،باعث جمع شدن پوست مى شود و در واقع تا حدى ميزان شل شدگى پوست و چينهاى ريز پوستى را کاهش مى دهد . قدرت نفوذ دستگاه ،صرفا در سطح پوست مى باشد و لازم است ،چندين جلسه در فواصل مشخص اقدام فوق صورت گيرد تا کمى ، کاهش حجم پوست رخ دهد.با هر اقدام درمانى، روندى اغازمى شود که منجر به تخريب سطحى بافت ( تا حدودى شبيه سوختگى خفيف) مى شود . با توجه به توضيحات متوجه مى شويم که پلاسما تقريبا هيچيک از اقدامات مورد نظر در بلفاروپلاستى را انجام نمى دهد يعنى برداشت چربى، تغيير پف الودگى چشم ، اصلاح افتادگى پلک ، غده اشکى و ابرو با اين روش قابل انجام نيست و صرفا جمع شدن پوست، انهم در موارد خيلى خفيف قابل انجام است و مى توان گفت براى افرادى که پوست کاملا شل و افتاده اى دارند ،ناکارامد است.

با جستجو در مقالات در مى يابيم که مقالات معتبر چندانى در رابطه با پلاسما وجودندارد و عوارض احتمالى اين روش از جمله تغيير رنگ پوست مورد بحث قرار نگرفته است.بنابراين تبليغات فراوان در مورد اين روش صرفا توسط شرکتهاى فروشنده تکنولوژى و پزشکانى که قانونا مجاز به جراحى پلک نمى باشند و يا فاقد صلاحيت علمى و عملى در اين مورد هستند صورت مى گيرد. ضمنا در اين روش بايد توجه نمود که چندين بار اقدام فوق بايد صورت گيرد و در نهايت به بيمار هزينه اى را تحميل مى کند که ممکن است نتيجه بخش نباشد.

سوال مهم اين است که ايا پلاسما جايگاهى در جوانسازى اطراف چشم دارد ؟

قطعا اين تکنولوژى جديد مانند ساير تکنولوژيها همچون ليزر و امواج ماورا صوت جايگاه دارد منتها نه به صورت جايگيزين جراحى. در واقع اين روش به عنوان مکمل جراحى براى رفع پوست باقيمانده با کاهش چينهاى پوستى مى تواند مورد استفاده قرار گيرد که حتى اين امر نيز نياز به انجام مطالعات بيشتر و انتشار نتايج توسط جراحان پلاستيک چشم دارد تا بتوان به اين نتايج استناد نمود و مورد استفاده قرار داد.

منبع: پزشک آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *