تغذیه و تناسب اندامچاقی و افزایش وزن

نکاتی برای افزایش وزن خانم‌ها

آیا بنظرتان چند کیلویی زیر وزن نرمال هستید؟

اغلب اوقات نمی‌شنوید خانم‌ها بگویند که دوست دارند وزنشان را بالا ببرند! اما زنانی که کمبود وزن دارند، مستعد ابتلا به مشکلاتی مانند کم خونی، آمنوره، ناباروری، و ضعف سیستم ایمنی هستند.
آکادمی تغذیه و رژیم‌های غذایی می‌گوید که افزایش وزن هم مانند کاهش وزن، به اصول و قوانینی نیاز دارد که بر یک رژیم غذایی سالم و ورزش استوار باشد. خانم‌هایی که قصد افزایش وزن دارند باید بیشتر روی رژیم غذایی و تمرینات قدرتی تمرکز کنند.

زود به زود غذا بخورید

اگر اشتهای کمی دارید، سعی کنید زود به زود غذا بخورید. به غذاهایی که می‌خورید کالری‌های جزئی اضافه کنید. مثلا به صبحانه‌تان، آجیل بیفزایید، از کره‌ی بیشتری روی نان تست‌تان استفاده کنید، و برش‌های آووکادو در ساندویچتان قرار دهید. این کارها، میزان چربی و کالری مصرفی شما را افزایش می‌دهد، بدون آنکه حجم غذای مصرفی‌تان بیشتر شده باشد.

مواد غذایی سالم بخورید

از غذاهایی که مملو از چربی‌های اشباع، کالری، و شکر هستند استفاده نکنید. انجام این کار، سلامت شما را به خطر می‌اندازد. مقدار بیشتری میوه‌های تازه، سبزیجات و گوشت کم چربی در هر وعده‌ی غذایی قرار دهید.

بین وعده‌های غذایی یک میان وعده مانند ماکارونی کامل با روغن زیتون یا یک ساندویچ با نان گندم کامل بخورید. اگر هدفتان افزایش وزن است، ایرادی ندارد که گاهی شیرینی یا کلوچه بخورید، اما فقط کمی!

مایعات بیشتری مصرف کنید

مایعات سالم و پر کالری بیشتری را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید، مایعاتی مانند شیر، آب پرتقال یا آب انار. از نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و چای شیرین پرهیز کنید. به گفته‌ی Sharecare.com نباید همراه غذا مایعات بنوشید، زیرا شما را سیر می‌کند و کالری مصرفی‌تان را کاهش می‌دهد.

این کار برای کاهش وزن مفید است، اما برای افزایش وزن مضر می‌باشد. برای افزایش تعداد کالری‌های مصرفی‌تان سعی کنید مایعات را در اواسط صبح و اواسط بعدازظهر مصرف کنید.

كم خوری نكنید!

درمانگران طب سنتی بر این باورند حجم كم غذا یكی از مهم‌ترین عوامل تاثیر‌گذار در بروز لاغری در زنان و مردان است. آنها بر این باورند بدن انسان نیروی خود را در طول روز براساس موادغذایی و خوراكی‌هایی كه مصرف می‌كند به دست می‌آورد و در صورتی كه تناسبی میان حجم غذا و فعالیت‌های روزانه افراد به لحاظ فكری و جسمی وجود نداشته باشد، آنها دچار لاغری می‌شوند. در حقیقت سوخت‌وساز غذا و میزان انرژیای كه تولید می‌كند فعالیت انسان‌ها را در طول روز تضمین می‌كند. بنابراین اگر میزان غذای دریافتی بدن در طول روز كم باشد، بدن به مرور زمان لاغر می‌شود، به همین دلیل انتخاب نوع غذا و میزان آن در افراد علاقه‌مند به افزایش وزن و تناسب‌اندام بسیار مهم است، یعنی ممكن است فردی بگوید من غذای زیادی مصرف می‌كنم اما غذایی كه نام می‌برد در گروه غذاهای كم‌كالری باشد، در نتیجه مصرف این غذا با حجم زیاد هیچ تغییری در او ایجاد نمی كند.

عصبی نشوید

بی‌اشتهایی عصبی امروزه یكی از شایع‌ترین دلایل بروز لاغری در مردم است كه به دلیل كارهای سنگین، پر مسئولیت و پرتنش به‌وجود می آید. گاهی ممكن است یك خانم خانه دار نیز از این اختلال رنج ببرد و به دلیل تمركز زیاد بر مشكلات خانوادگی در طول روز حین انجام فعالیت‌های روزانه‌اش به این اختلال عصبی مبتلا شود.

درمانگران طب سنتی نیز ناراحتی، اضطراب، غصه، استرس و فشارهای عصبی را از جمله دلایل كاهش اشتها و بروز لاغری در افراد می‌دانند. از این رو، اگر در گروه افراد پراسترس و پر مشغله قرار دارید و تصمیم دارید برای رسیدن به تناسب اندام چند كیلو وزن اضافه كنید، بهتر است پیش از شروع یك برنامه درمانی دقیق و رژیم غذایی مناسب، بر حالات روحی خود تسلط پیدا كنید و این مسئله را درمان كنید.

تمرین با وزنه

به عنوان بخشی از رژیم تمرینی‌تان، روی تمرینات قدرتی تمرکز کنید. کاردیوی سبک خوب است، اما این نوع ورزش، بیشتر برای کاهش وزن مناسب است تا افزایش وزن.

حداقل سه بار در هفته روی تمام گروه‌های عضلات بدنتان کار کنید. شما می‌توانید این کار را از طریق یک برنامه‌ی تمرینی دایره‌ای برای کل بدن، سه بار در هفته انجام دهید، یا می‌توانید شش روز در هفته، یک روز روی بالای بدن و روز بعد روی پایین بدن کار کنید. عضله، بیشتر از چربی وزن دارد و تمرینات قدرتی، رشد عضله‌ی خالص را بیشتر می‌کند.

این نكات را جدی بگیرید

در كتب طب سنتی عوامل مختلفی برای كاهش وزن و ابتلا به لاغری ذكر و توصیه هایی در این زمینه مطرح شده است.

  •   افرادی كه شغل آنها نیاز به پژوهش و تحقیق و كارهای علمی و مطالعاتی دارد و افرادی كه پرتحرك‌اند و فعالیت‌های سنگین جسمانی دارند در مقایسه با افراد دیگر بیشتر در معرض لاغری قرار دارند.
  •   افراد مبتلا به بیماری های كبدی یا بیماری‌هایی كه منجر به بزرگی طحال در بدن آنها می‌شوند نیز از جمله افرادی هستند كه ناخودآگاه در معرض لاغری قرار می‌گیرند.
  •   آرامش خاطر و نشاط روحی و فكری از جمله عواملی است كه به درمان لاغری كمك می‌كند و تاثیر زیادی در جذب موادغذایی و افزایش وزن دارد.
  •   ابتلا به اسهال از مواردی است كه موجب حفظ ریتم كاهش وزن می‌شود. این مكانیسم در حقیقت در برخی از شیوه‌های درمانی برای لاغرشدن افراد چاق مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  •   ابتلا به سوءمزاج بارد نیز یكی دیگر از دلایل ابتلا به لاغری است. درمانگران برای درمان لاغری پیش از هر چیز احتمال وجود سوءمزاج بارد را در بیماران‌شان بررسی می‌كنند.
  •   وجود انگل در دستگاه گوارش نیز از جمله مواردی است كه موجب كاهش وزن افراد و لاغری آنها می‌شود زیرا انگل پیش از آنكه مواد غذایی هضم و جذب شود از آنها تغذیه می‌كند.
  •   خواب معتدل و مناسب نیز در درمان این اختلال موثر است. افرادی كه برای درمان لاغری و افزایش وزن به پزشك مراجعه می‌كنند باید علاوه بر كنترل و تنظیم ساعات خوابشان، فعالیت‌ها و برنامه های روزانه خود را نیز تنظیم كنند.
  •   برخی داروهای گیاهی در عطاری‌ها به فروش می‌رسد كه برای درمان لاغری از سوی فروشندگان توصیه می‌شود. متاسفانه تجویز بسیاری از این داروهای گیاهی بدون لحاظ كردن علل واقعی لاغری در افراد، صورت می‌گیرد. در حقیقت این گروه به همه افراد لاغر با طبع و مزاج مختلف یك داروی گیاهی را تجویز می‌كنند،به همین دلیل است كه برخی از مردم از این داروها نتیجه می‌گیرند و برخی آنها نتیجه نمی‌گیرند و با مصرف آن دچار اختلال دیگری نیز می‌شوند. از این رو لازم است افرادی كه تمایل به افزایش وزن دارند و می‌خواهند لاغری خود را درمان كنند پیش از مصرف هر گیاه و داروی طبیعی با متخصص و درمانگر طب سنتی مشورت كنند.

منابع : مجله تناسب اندام، برترین ها

گردآوری: مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *