تغذیه و تناسب انداملاغری و کاهش وزننکات سلامتی

دلایل حیرت آور افزایش وزن

اگر كالرى دريافتى‌تان را افزايش دهید يا تمرينات ورزشى‌تان را كم كنيد، هيچ جاى تعجب نيست كه دچار اضافه وزن شويد. اما اگر رژيم غذایی و فعاليت‌هاى ورزشى‌تان مانند گذشته است و اضافه وزن پيدا كرده‌ايد، مشكل جاى ديگرى است. علل احتمالى اضافه وزن شما مى‌تواند موارد زير باشد:

بى‌خوابى

اگر دچار بى‌خوابى‌هاى شبانه شده‌ايد يا مجبور هستيد تا دير وقت بيدار بمانيد، اولا ممكن است بيشتر به خوردن ميان‌وعده‌ها تمايل پيدا كنيد، دوم اينكه بى‌خوابى باعث تغييرات هورمونى و درنتيجه افزايش گرسنگی و اشتهاى شما مى‌شود، بنابراين ممكن است حتى پس از صرف غذا، هنوز هم احساس سيرى نكنيد.

استرس

هورمون كورتيزول،که نوعی هورمون استرس است، در شرایط استرس ترشح شده و باعث افزايش اشتها مى‌شود. درنتیجه زمانى كه دچار استرس مى‌شويد، تمايل بدن نسبت به غذاهاى پركالرى نيز افزايش پيدا مى‌كند.

مصرف داروهای ضدافسردگی

يكى از اثرات جانبى برخى از داروها، مانند قرص‌هاى ضدافسردگى، اضافه وزن و چاقى است. اگر فكر مى‌كنيد مصرف اين داروها باعث چاقى شما شده است، از پزشكتان بخواهيد تا در روش درمانى‌تان تغيير ايجاد كند، اما به هيچ وجه خودسرانه داروها را قطع يا كم نكنيد. در برخى افراد، مصرف هر دارويى كه منجر به بهبود شرایط بیماری مى‌شود، بهبود اشتها و اضافه وزن را در او به دنبال دارد. داروهای ضدالتهابی استروئیدی مثل پردنیزون نیز با احتباس مایعات و افزایش اشتها منجر به اضافه وزن می شوند. داروهاى روان درمانى و داروهای مورد استفاده در درمان تشنج، ميگرن، فشار خون بالا، ديابت و قرص‌هاى ضدباردارى نیز در این امر دخیل هستند.

کم کاری تيروييد

اگر غده تيروييد شما به اندازه كافى هورمون توليد نكند، احساس خستگی و ضعف و سرما کرده ، سوخت و ساز بدنتان كاهش يافته و درنتيجه دچار اضافه وزن مى‌شويد.

يائسگى

اكثر زنان، در دوران يائسگى دچار اضافه وزن مى‌شوند. علاوه بر نقش هورمون‌ها، كاهش سوخت و ساز بدن بر اثر افزايش سن نيز از دلايل اصلى چاقى در دوران يائسگى می باشد.

سندرم کوشینگ

افزایش وزن یکی از علایم شایع این سندرم است. این سندرم در اثر ترشح زیاد هورمون استرس به نام کورتیزول ایجاد می شود. همچنین در اثر مصرف استروئیدها برای درمان آسم، آرتریت (التهاب مفاصل) یا لوپوس ، در پرکاری غدد آدرنال و در اثر تومور نیز ممکن است این سندرم بوجود آید. در این سندرم اضافه وزن بیشتر در نواحی صورت، گردن و کمر مشاهده می شود.

سندروم تخمدان پلى‌كيستيك

اين سندرم یک مشکل هورمونی شایع در میان زنان در سنین باوری می باشد. این مشكل، باعث تغييرات هورمونى ،به هم خوردن سیکل قاعدگی ، پرمویی و آکنه در بدن شده و همچنین آنها را نسبت به انسولين مقاوم مى‌كند، كه همين امر باعث اضافه وزن مى‌گردد. در چنين شرايطى، معمولا چربى دور شكمى افزايش پيدا مى‌كند که ریسک بیماری های قلبی را در این افراد بیشتر می کند.

ترك سيگار

اين كار يك تصميم درست و عاقلانه است، اما بدون اينكه متوجه شويد، همراه با ترك سيگار، دچار اضافه وزن نيز مى‌شويد. معمولا مقدار این اضافه وزن کمتر از 5 کیلوگرم می باشد.

منبع: به سایت ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *