تغذیه و تناسب اندامورزش

ورزش راهی برای کسب آرامش

برای رسیدن به آرامش با توجه به مشغله های زیاد زندگی های امروزی از چه ترفندهایی می توانیم کمک بگیریم چه روش هایی به ما در این زمینه کمک خواهند کرد ورزش یکی از راهکارهای پیشنهادی روانشناسان برای کسب آرامش است همچنین کنترل احساسات و دوری از رفتارهای منفی تاثیر بسزایی در ایجاد آرامش خواهد گذاشت .

راهکارهای کسب آرامش

یکی از راهکارهای کسب آرامش، انجام ورزش‌های آرام‌بخش است. نیازی نیست مبلغی پرداخت کنید و به باشگاه بروید. کافی است آستین‌ها را بالا بزنید و در خانه آرامش‌تان را احیاء کنید.

همسرتان درحال شستن ظرف‌هاست. تلویزیون و رادیو خاموش است. کسی هم با حرف و سر و صدا سکوت خانه را به هم نمی‌زند، اما صدای آب، مثل صدای پتک است. حس می‌کنید همین حالاست که مغزتان منفجر شود.
دم صبح است؛ خواب‌تان نبرده. تصمیم می‌گیرید چند خط کتاب بخوانید تا شاید حواس‌تان از افکار منفی پرت شود و کمی آرام شوید، اما صدای جاروی پاکبانی که کوچه را برای طلوع آفتاب مهیا می‌کند، مثل سوهان روی اعصاب‌تان کشیده می‌شود و این داستان ادامه دارد. هر صدای بلند و آرامی اعصاب‌تان را به هم می‌ریزد. در این شرایط فقط نیاز به آرامش دارید.
یکی از راهکارهای کسب آرامش، انجام ورزش‌های آرام‌بخش است. نیازی نیست مبلغی پرداخت کنید و به باشگاه بروید. کافی است آستین‌ها را بالا بزنید و در خانه آرامش‌تان را احیاء کنید.
برای این‌کار نحوه انجام ورزش‌های آرام‌بخش را با هم مرور می‌کنیم. اگر تازه‌کار هستید، پیش از انجام ورزش‌ها، البته باید چند نکته را هم بدانید که در بخشی جداگانه به آن پرداخته‌ایم.

تنفس‌تان را تغییر دهید تا زندگی نفس بکشد

۱.افزایش ضخامت قشر مغز

همیشه و به‌طور خاص در زمان انجام ورزش‌های آرام‌بخش، نفس کشیدن به شیوه درست، به افزایش ضخامت قشر مغز کمک می‌کند و از سوی دیگر باعث جلوگیری از کاهش حجم مغز با بالا رفتن سن می‌شود.

۲. افزایش انعطاف‌پذیری قلب

تنفس‌های کوتاه و بریده بریده یا نفس‌های ناقص و نامنظم از دلایل ایجاد آهنگ نامنظم قلب و افزایش خطر حمله قلبی است، اما کنترل تنفس و نظم بخشیدن به آن، علاوه بر افزایش حجم تنفسی، باعث تنظیم ریتم تنفس و درنتیجه آهنگ ضربان قلب می‌شود.

۳. کاهش و کنترل استرس

حتما در فیلم‌ها یا حتی از زبان اطرافیان شنیده‌اید که فرد دچار استرس و اضطراب را به کشیدن چند نفس عمیق تشویق می‌کنند. در شرایط اضطراب و استرس، بدن در وضعیت تهاجم- فرار قرار می‌گیرد، اما با چند نفس عمیق، وضعیت فرق کرده و حالت بدن به شرایط آرامش، امنیت و تعادل بازمی‌گردد. در موقعیت استرس‌زا اعصاب سمپاتیک فعال شده و بدن در شرایط جنگ، گریز، فریاد و … قرار می‌گیرد. نفس‌های عمیق، اعصاب پاراسمپاتیک را فعال کرده و وضعیت به سمت تعادل و آرامش پیش می‌رود.

۴. فرار از احساس بد

نفس‌نفس زدن در شرایط ترس و گریز، هیجان مثبت و منفی و عمدتا منفی؛ یکی از واکنش‌های غیرارادی است. تمرکز روز تنفس باعث کاهش و کنترل استرس، اضطراب، حالت فرار، تدافع و به طور کلی احساس‌های منفی از بدن می‌شود.

۵. غلبه بر تشویق و نگرانی

بررسی‌های انجام شده و به چاپ رسیده در مجله علمی آموزش راهکارهای آرامش نشان می‌دهد: «‌دانش‌آموزانی که روی بحث تنفس و آرامش‌شان کار کرده‌اند، در روزهای امتحان یا هر شرایط استرس‌زا و مشوش کننده مانند آن، دو برابر بیش از دیگران، موفق عمل می‌کنند.»

۶. کنترل فشار خون

با تنظیم تنفس، عملکرد دستگاه قلب و عروق نیز بهبود پیدا می‌کند. گردش خون با تنفس منظم، بهتر و موثرتر بوده و خطر افزایش فشار خون را نیز به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

۷. افزایش اعتماد به نفس

فردی که بتواند روی اعصاب و روانش کنترل داشته باشد، فرد با اعتماد به نفسی هم خواهد بود. درواقع آرامش، اقتدار، کنترل بر رفتار و حرکت‌ها، دوری از استرس و اضطراب از راهکارها و دلیل اعتماد به نفس بالاست. تنفس مناسب به فرد کمک می‌کند تا روی اعصابش مسلط شود و دیرتر عصبانی و از کوره در برود. این فرد چه با حضور درمحل کار چه در محیط‌های فکری خاص خود، فرد موفقی خواهد بود.اینفوگرافی برگرفته از مجله پزشکی بین‌المللی دانشگاه هاروارد آمریکا انجمن قلب و عروق و اعصاب و روان است.

منبع: دکتر سلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *