دسته‌بندی نشدهعطارباشی و طب سنتی

ریحان و خواص دارویی آن

photo_2016-07-27_13-17-20

ریحان گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . کاهش بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از بروز سرطان ، حفظ سلامتی پوست ، ‌مو و استخوان برخی از خواص ریحان است.
ریحان کلمه ای عربی و به معنی ” گل و سبزه ” است که معادل این لغت در فارسی اسپرغم گفته می شود.
این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص دارویی :

*دم كرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .
*دم كرده برگ ریحان معالج سردرد های میگرن و عصبی است .
*نوشیدن یك فنجان دم كرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .
*برگ ریحان درمان كننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است كافی است كه محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می كند.
*جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .
*جوشانده ریحان تب بر است .
*دم كرده تخم ریحان مسكن است .
*تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .
*برگ ریحان اثر زیاد كننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده كنند .
*دم كرده دانه ریحان برای درمان ورم كلیه و ترشحات زنانه بكار می رود .
*دم كرده برگ ریحان درمان كننده سرگیجه است .
*برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .
*اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها و داخل خانه نخواهند شد .

مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *