دسته‌بندی نشده

هل و خواص آن

cardamom-pods-green-1

هل گياهي است آه در مناطق حاره و گرم مي رويد . وطن آن هندوستان مي باشد و حدود 80 % مصرف
هل دنيا از هندوستان صادر مي شود.
اين گياه پايا و علفي است که ريزوم آن ساقه هاي هوائي مانند برگ بهم پيچيده گاهي تا ارتفاع 4 متر خارج
مي شود.
يك يا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه هاي هوائي خارج مي شود که داراي گل هاي آوچك برنگ سفيد يا
سبز روشن مي باشد.
2 سانتيمتر است . دانه هاي معطر و – ميوه هل بيضي شكل ، مانند قلب و برنگ زرد يا سبز روشن بطول 1
مطبوعي برنگ قهو هاي ماي به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف اد.يه و خوشبو آردن مشروبات و غذاها
می رسد.
ترکيبات شيميايي:
هل داراي اسانس فرار و معطري در حدود 4% مي باشد ضمنا اين گياه داراي مواد رزيني و چربي نيز است .
خواص داروئي:
هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است.
1)چون هل بشكل قلب مي باشد بنابراين تقويت کننده قلب است.
2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج مي سازد.
3)تقويت کننده بدن است.
4)ادرار آرو است.
5)قاعده آور است.
6)مقوي سيستم هضم است.
7)باعث هضم غذا مي شود.
8)زخم هاي دهان را برطرف مي کند بدين منظور دم آرده هل را در دهان مضمضه کنيد .
9)خوشبو کننده دهان است.
10 )براي تسكين گوش درد ، گرد هل را در گوش بريزيد.
11 )براي برطرف کردن دل بهم خوردگي و تهوع ،از دم کرده هل استفاده کنيد.
12 )اشتها آور است.
13 )تب را پائين مي آورد.
14 )معالج سرماخوردگي است.
15 )براي تسكين درد رماتيسم مفيد است.
16 )ترشي معده را برطرف مي کند.
17 )ضد مسموميت است.
18 )براي رفع بيماريهاي چشم مفيد است.
طرز استفاده:
دم کرده : مقدر 30 گرم هل کوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد بمدت 10 دقيقه دم بكشد سپس
صاف کرده و بنوشيد . هل را همچنين مي توان به چايي يا ديگر مشروبات الكلي اضافه کرد .
مضرات :
مقدر مصرف زياد هل براي روده ها مضر است . براي رفع اين اشكال آنرا بايد با کتيرا خورد .

 

جمع آوری شده توسط مجله سلامتی عطارباشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *