داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

خواص دارویی گیاه کاه مکی

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی کاه مکی است . کاه مکی گیاهی است از خانواده  غلات Gramineae، پایا و دارای ساقه  راست به بلندی سی سانتیمتر و چون برگهای فراوانی دارد به صورت انبوه در محیطهای کشت می روید. گل های آن متعدد، انبوه، سفید رنگ و معطر می باشد. طعم آن تند و گزنده  زبان است. این گیاه به حالت وحشی در شمال افریقا، ایران، عربستان تا جنوب غربی افغانستان و پنجاب هندوستان انتشار دارد، در ایران در نواحی غرب ایران در قصر شیرین، صالح آباد، کوه جوبرو در بلوچستان می روید.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از: کاه مکه – کنباث الحقول -اذخر – اذخرمکی – اصفرمکی – ذنب الخیل – ذم اسب – گیاه ذماسبی – گربه دشتی – گزنه دشتی – گورگیاه.

ترکیب شیمیایی: این گیاه حاوی یک نوع اسانس معطر است.

طبیعت آن: خیلی گرم و خشک است.

خواص درمانی کاه مکی:

۱- آب جوشانده آن را بنوشید. تب بر است، نفخ و گاز را از بین میبرد، مدر و قاعده آور است، اگر دایم مصرف شود درد مفاصل را درمان می کند.

درمان گیاهی سفتی طحال

۲- آب دمکرده  آن را با ترنجبین مخلوط کنید و بخورید. سفتی طحال را درمان می کند.

درمان گیاهی ضد تهوع

۳- آن را با پنج گرم فلفل دم کنید و آب آن را بنوشید. ضد تهوع است

آشفتگی و ترس را برطرف میکند

درمان گیاهی تسکین درد دندان

۴- مزمزه  آن در دهان و مالیدن آن به لثه ها برای تسکین درد دندان و تقویت لثه نافع است.

درمان گیاهی درد روماتیسم

۵- مالیدن اسانس آن بر موضع، درد روماتیسم و دردهای عصبی را تسکین می دهد.

منبع: طب روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *