فواید مصرف چای و خرما باهم
چای و خرما هردو از خوراکی های محبوب مردم خاورمیانه و آسیا هستند و به خصوص در کشور خودمان ایران به مقدار فراوانی مورد مصرف میباشند. خرما به تنهایی خواص فراوانی دارد و بدلیل داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی میتواند در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان موثر واقع شود. متخصصان تغذیه پیشنهاد میکنند چای را به همراه خرما مصرف کنید تا از خواص بی نظیر این ترکیب بهره مند شوید. با عطارباشی همراه باشید.
بیشتر میوهها دارای درصد زیادی آب است اما ۷۰ درصد خرما از قند تشکیل شده است. انواع مختلف خرما در بازار عرضه میشود اما سوالی که پیش میآید، این است که خرمای تازه سالمتر است یا خشک؟ خرمای خشک رطوبت کمتری دارد و در نتیجه مدت طولانیتری تازه میماند، در حالی که مدت ماندگاری خرمای تازه کمتر از ۸ تا ۱۰ ماه است. خرمای خشک، در صورتی که در یخچال نگهداری شود تا ۵سال میماند. بنابراین خرمای خشک نسبت به خرمای تازه ماندگاری بیشتری دارد. هر ۱۰۰گرم خرمای خشک حاوی ۲۸۰ کالری است در حالی که هر ۱۰۰گرم خرمای تازه حاوی ۱۴۵ کالری است. بنابراین میتوانید برای کاهش وزن خرمای تازه مصرف کنید و در صورتی که قصد افزایش وزن دارید، میتوانید کالری اضافه را از خرمای خشک دریافت کنید. پس مصرف نوع خرما، به نیاز فرد بستگی دارد. هر دو نوع خرما دارای موادمغذی تقریبا یکسان است. خرما حاوی آهن، ویتامین A (مفید برای سلامت چشم)، پتاسیم (مفید برای قلب) و منیزیم است که با دیابت، فشارخون و افسردگی مقابله میکند. خرما سرشار از فروکتوز است که مقدار زیاد آن برای بدن مضر است. چنان که گفته شد، تفاوت زیادی بین ارزش غذایی خرمای تازه و خشک وجود ندارد. خرما سرشار از کربوهیدرات است که شامل ساکاروز، فروکتوز و گلوکز است. ورزشکاران برای دریافت انرژی قبل از هر مسابقه، خرما مصرف میکنند. خرمای خشک و تازه سرشار از انرژی است. خرما سرشار از فیبر است و از یبوست پیشگیری میکند. میزان فیبر در خرمای خشک بیشتر است. متاسفانه خیلی از ما ایرانیها، ذائقه خود را به مصرف قند و شکر همراه با انواع چای عادت دادهایم و از آنجا که مردم ما علاقه فراوانی به نوشیدن چای در طول روز دارند، زیادهروی در مصرف قند و شکر میتواند افزایش کالری دریافتی و ابتلا به چاقی و اضافهوزن را در پی داشته باشد. مصرف ۱۰ حبه قند در طول روز، میتواند باعث افزایش حدود ۱۰ کیلوگرم وزن در طول سال شود. افزایش وزن هم که عوارض فراوانی از ابتلا به بیماریهای قلبی گرفته تا دیابت خواهد داشت.برای بالا بردن ارزش تغذیهای یک وعده چای روزانهای که قرار است بنوشید، آن را با حجم متعادلی از خوراکیهای شیرین و البته مغذیتری مانند خرما، عسل، کشمش، توت یا انجیر، همراه کنید. البته نباید در مصرف این خوراکیهای مغذی هم افراط کرد چون تمام خوراکیهای مغذی و غیرمغذی، حاوی کالری هستند و زیادهروی در مصرف آنها، میتواند باعث ابتلا به چاقی و عوارض ناشی از آن شود. قند و شکر معمولی، فقط انرژی دارند و هیچ ریزمغذی خاصی به بدن نمیرسانند اما خوراکیهای شیرینی مانند خرما، نوعی میوه محسوب میشوند و مصرف روزانه آنها همراه چای اشکالی ندارد. تقریبا هر ۳ خرما، برابر با یک واحد میوه است. خرما، حاوی ویتامینها، املاح معدنی و برخی نمکهای مورد نیاز بدن هم است.این میوه گرمسیری، حاوی رنگدانههایی است که بهعنوان مواد ضد سرطان و پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و عروقی در بدن عمل میکنند. پس عادت به نوشیدن چای و خرما یا کشمش در کنار یک نوشیدنی گرم و مطبوع، ریزمغذیهای فراوانی به بدنمان میرساند. منبع: گیاه یابخرمای تازه یا خشک
چای و خرما را باهم مصرف کنید