سلامتیسلامتی پوستنکات سلامتی

مشکلات پوستی ناشی از سفر و تغییرات آب و هوایی

10 فرمان خشکی لب

لبها اعضایی از بدن هستند که همیشه در معرض نور خورشید، جریان هوا و تماس با آب و غذا و… قرار میگیرند. از این عضو باید به خوبی مراقبت کرد. اگر لبها رطوبت خود را از دست بدهند دچار خشکی، ترک خوردگی و درد خواهند شد. برای جلوگیری از خشکی لبها به این نکات توجه کنید :

1) یکی از موارد مهمی که باعث خشکی لب میشود، خشکی هواست. در آب و هوای خشک بهتر است میزان دریافت مایعات بدن را حفظ کنید زیرا کمبود آب بدن باعث خشکی پوست و خشکی لب خواهد شد. دقت کنید در این مواقع معمولا فرد بهطور ناخودآگاه مدام لبها را با آب دهان خیس میکند ولی این کار کمکی به مرطوب شدن لبها نمیکند بلکه بر شدت خشکی میافزاید.
2) زیاد در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
3) بهتر است از رژ لبهای مخصوص و بیرنگی که در داروخانه ها به فروش میرسند، استفاده کنید.
4) کمبود ویتامینهایی مانند A، B، C و روی و آهن باعث تشدید خشکی لبها، پوسته پوسته شدن و شقاق کنار لبها میشود که بسیار هم دردناک است. سعی کنید ویتامین کافی را از مواد غذایی مانند انواع میوه و سبزی تازه دریافت کنید. در غیر این صورت بهتر است از داروهای ویتامینی استفاده کنید.
5) اگر دچار خشکی لب هستید ، از خوردن مواد ترش خودداری کنید. ترشیها باعث تحریک لب و ترک آن میشوند.
6) سیگار باعث خشکی بزاق دهان و لبها میشود. سیگار را کنار بگذارید.
7) نوشیدن چای داغ ممنوع است. داغی غذا یا مایعات باعث تشدید خشکی لبها میشود.
8) بعضی از رژ لبها باعث خشکی لبها میشوند. خانمها باید مصرف این گونه مواد آرایشی را کنار بگذارند.
9) گاهی ممکن است فرد دچار بیماری پوستی مانند اگزاما ، پسوریازیس و… باشد که لبها نیز درگیر شدهاند درمان این افراد حتما باید تحتنظر پزشک معالج باشد.
10) مرطوبکننده های خاصی در داروخانه ها وجود دارد که برای لبها استفاده میشود. میتوانید از این نوع مرطوبکننده هم استفاده کنید.

چاره آکنه

تغییرات آب و هوایی تاثیر زیادی روی پوست افراد میگذارد، بهخصوص زمانی که فردی از یک ناحیه مرطوب و بارانی مانند شهر لندن یا همان نواحی شمالی کشور خودمان به شهر خشک و آلودهای مثل تهران سفر میکند ولی این تغییرات دائمی نیستند و با بازگشت فرد به مکان اصلی زندگی خود، پوست نیز شکل اولیه و اصلی خود را باز خواهد یافت.تغییر مهم پوستی در چنین سفرهایی خشکی پوست است که میهمان این هفته از آن شکایت دارند ولی خشکی پوست عاملی نیست که باعث بروز جوشهای ریز روی پوست صورت، کتف و… شود.

تغییر مکان زندگی یا اقدام برای سفرهای طولانی کاری پراسترس محسوب میشود و تقریبا بیشتر مسافران شرایط استرس زا را تجربه میکنند. این شکایت یعنی بروز آکنه بعد از مهاجرت یا سفر در بسیاری از دانشجویانی که برای ادامه تحصیل شهر یا کشور خود را ترک میکنند نیز دیده میشود و ارتباطی به تغییر آب و هوا ندارد. مورد دیگری هم که باید به آن اشاره کرد نوع غذای مصرفی است که طی سفر ممکن است تغییر کند. غذاها میتوانند باعث بروز یا تشدید آکنه شوند. البته در محیطهایی که بخار آب زیاد است آکنه تشدید میشود که در میهمان این هفته عکس آن اتفاق افتاده است.

گاهی هم بطور اتفاقی ممکن است همزمان با سفر تغییرات هورمونی در فرد ایجاد شود ولی این مساله نیز ارتباطی به تغییر مکان زندگی ندارد.درمان آکنه همان روشهای معمولی استفاده از پمادها و مصرف داروهای خوراکی است. در صورتی که جوشهای چرکی وجود داشته باشد شاید لازم باشد بیمار از آنتیبیوتیک استفاده کند. هوای آفتابی نیز میتواند باعث تشدید آکنه شود بنابراین بهتر است از کرمهای ضدآفتاب استفاده کرد.از طرفی ، شستشوی صورت با صابون های خنثی به بهبود جوشها کمک میکند. به افرادی که دچار آکنه شدهاند توصیه میشود از دستکاری جوشها بپرهیزند.

چاره خشکی پوست

برای بررسی تاثیر آب و هوا روی پوست باید 3 جنبه را در نظر گرفت ، دمای هوا، رطوبت و نور آفتاب. بهترین آب و هوا برای پوست، آب و هوای مرطوب و معتدل است ولی آب و هوای سرد و خشک، گرم و خشک یا سرد و مرطوب برای پوست مناسب نیست و حتی زیانآور است. هوای بسیار گرم و بسیار سرد باعث میشود آب پوست تبخیر شده و پوست خشک تر شود. البته باید تغییرات فصلی را هم در نظر داشت. همانطور که میدانید با شروع فصل پاییز خشکی پوست بخصوص در مناطق خشکی مانند شهر تهران شدت مییابد. البته این نکته را باید در نظر داشت که آب و هوای جوی ایران هر سال بیشتر به سوی خشک شدن پیش میرود.

اگر عوامل داخلی و خارجی نتواند رطوبت پوست را حفظ کند ، پوست خشک میشود. در این حالت پوست خشن ، زبر و دچار پوسته ریزی میشود. اگر خشکی پوست سطحی باشد، میتوان با استفاده از کرمهای مرطوب کننده معمولی رطوبت پوست را تا حدودی به حالت تعادل درآورد.مرطوب کننده ها انواع مختلفی دارند؛ مثلا مرطوبکننده برای پوستهای معمولی و پوستهای خشک یا مرطوب کننده بدون چربی و… هر فرد باید نوع پوست خود را بشناسد و کرمی متناسب با پوست خود تهیه کند. انواع دیگر مرطوبکننده ها به شکل پماد ، محلول ، کرم و… در داروخانه ها وجود دارد اما خشکی پوست همیشه با استفاده از کرم مرطوب کننده ساده از بین نمیرود و افراد در این مواقع برای مقابله با خشکی پوست باید نکاتی را رعایت کنند ، بهتر است چنین افرادی در خانه از بخور استفاده کنند تا رطوبت فضا هم تامین شود.شوینده هایی که برای بدن استفاده میشوند نیز باید از نوع غیر صابونی کرم دار باشد. این شوینده ها اجازه نمیدهند چربی مفید پوست از بین برود. دفعات حمام رفتن نیز باید کمتر شود. هنگام استحمام آب باید ولرم باشد. آب داغ نیز چربی پوست را از بین میبرد. درمان پوسته پوسته شدن اطراف ناخن نیز تفاوتی با درمان سایر نقاط بدن ندارد.

منبع: پزشک آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *