داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهینکته های عطارباشی

شنبلیله برای درمان ورم لوزه

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: جوشانده دانه‌های شنبلیله چنانچه به صورت غِرغِره مصرف شود در رفع ورم لوزه‌ها بسیار مفید و موثر خواهد بود.

شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است . این گیاه در نواحی مختلف ایران ، مصر ، هند ، الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا می روید . شنبلیله دارای مواد چرب ف مواد نشاسته ای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای بنام گونل لین می باشد

ترکیبات شیمیایی

البته این گیاه دارای طعم و اسانس معطر می باشد . تحقیقات جدید نشان داده است که شنبلیله دارای اسید نیکوتینیک یا نیاسین که ویتامین B3 نیز نامیده می شود ،‌می باشد . این ویتامین عامل جلوگیری کنند ه از بیماری پلاگرا می باشد و همچنین اثر گشاد کننده عروق را نیز درا است

خواص داروئی

یکی از دانشمندان با تحقیقات زیادی که روی شنبیلیه انجام درد دریافت که شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است . شنبلیله در طی قرون گذشته در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف می شده است . برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا می کند .شنبلیله چون دارای مواد فسفره ،‌آهن ،‌ازته و یاستازهای مختلف می باشد تقویت کننده لوزالمعده نیز می باشد و بنابراین دستگاه هاضمه را بکار انداخته و لاغری های مفرط را از بین می برد .

شنبلیله بطور کلی شفادهنده بیماریهای روحی و جسمی است وحتی اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی درد . در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند بکار می رفته است دانه شنبلیله با این همه خواص مفید دارای بوی ناپسند است بنابراین برای استفاده از آن دانه در شده آنرا با مواد معطر باید مخلوط نمود که بوی بد آن را تا اندازه ای برطرف کنند .

طرز استفاده

برای تهیه پماد شنبلیله 3 تا 4 قاشق سوپخوری در دانه شنبلیله را با سرکه مخلوط کرده و برای رفع التهابهای سطحی پوست بدن مصرف کنید .برای تقویت عمومی بدن بهتر است که دانه شنبلیله و گیاه آن را قبل از غذا مصرف کرد.

 اصغر نقشی افزود: دانه‌های شنبلیله مهم‌ترین قسمت دارویی آن به شمار می‌آیند.

وی شنبلیله را درمانگر مناسبی برای بیماران قندی دانست و تشریح کرد: داروی گوارشی تلخی محسوب شده ولی می توان آن را در بیماری قند مصرف کرد.

نقشی ادامه داد: شنبلیله محتوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین است.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: جوشانده دانه‌های شنبلیله برای نرمی پوست و رفع تحریکات جلدی به کار می‌رود و به این منظور می توان جوشانده آن را به شکل کمپرس مورد استفاده قرار داد.

وی اظهار کرد: دانه‌های شنبلیله بازکننده مجاری عروق بوده و از این رو برای پیشگیری از سکته قلبی بسیار موثر است.

نقشی با توصیه‌ای به بهبود دُمل‌های چرکی پوست تاکید کرد: پودر دانه‌های شنبلیله را می توان به صورت خمیری آماده کرده و روی کورک و دُمل‌های چرکی پوست قرار داد.

منبع: به نقل از ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *