داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهی

خواص درمانی ترب سفید

ترب، گیاهی یک ساله با برگ های پهن، ناصاف، کرکدار و بریدگی های نامنظم است که ارتفاع ساقه ی آن به یک متر می رسد. ترب معمولا سفید و شکل های مختلف با قطرهای متفاوت است. همچنین رنگ پوست آن ممکن است قرمز، بنفش، سبز، زرد یا مایل به سیاه باشد.

طبیعت :مزاج ترب گرم و خشک است.

امام صادق (ع) می فرمایند:” ترب بخورید که سه فایده دارد؛ برگش دفع کننده ی بادهای بدن است. مغزش خروج ادرار را آسان و غذا را هضم می کند.”

خواص درمانی ترب سفید

ترب اشتها آور بوده، دستگاه گوارش را تقویت و به هضم غذا کمک می کند.
خوردن انواع ترب برای دفع سنگ کلیه و مثانه سودمند است.
ترب کلیه را فعال کرده و بر حجم ادرار می افزاید.
آب ساقه های ترب، دفع کننده ی برونشیت، تنگی نفس و سرفه های خلط آور است.
مخلوط آب ترب سفید و عسل برای درمان سرفه یا سیاه سرفه بسیار مفید است.
ترب، پوست را تقویت کرده و موجب روییدن موهای سر می شود.
این گیاه برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
آب برگ ترب چشم را تقویت می کند.
دم کرده ی ریشه ی ترب، تقویت کننده ی بدن است.
اگر دست و پای شما سرمازده است، ترب را در آب بجوشانید تا کمی سرد شود، به طوری که دست را نسوزاند، سپس عضو سرمازده را چند بار در روز در این جوشانده قراردهید.
برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل، ضماد تهیه کنید و روی زخم بمالید.

خواص درمانی تخم ترب

جوشانده تخم ترب در درمان بیماری های کبدی بسیار موثر است.
خوردن دو تا سه گرم تخم ترب در روز باعث دفع فضولات کبد می شود. پنج گرم تخم ترب را به شکل شربت، هر روز بعد از غذا میل کنید، زیرا باعث هضم غذا می شود و درد مفاصل و سیاتیک را درمان خواهد کرد.
تخم ترب را اگر در محل نیش مار یا عقرب گزیدگی قرار دهید، آن را بیرون می کشد.
تخم ترب ادرارآور و قاعده آور است.

منبع: مجله نیک و نو/ شماره 39

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *