داروهای گیاهیعطارباشی و طب سنتینسخه های گیاهینکته های عطارباشی

بیماری های زمستان و راهکارهای طب سنتی

در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که در فصل زمستان سموم و مواد زائد بیش از سایر فصول در بدن انباشته می شوند. هر بیماری نیز در فصل همگون خود تشدید می شود (هر بیماری مزاج خاصی دارد.)

توصیه طب سنتی در فصل زمستان

در زمستان بیماری های بلغمی و مرتبط به مغز و اعصاب، سیستم ریوی، بیماری های مفصلی و احشایی بیشتر بروز پیدا می کنند.

زمستان به دلیل مزاج سرد و تر خود، تولید کننده ی خلط بلغم زاست که اگر بیش از اندازه شود، بیماری زا خواهد بود. وقتی مزاج درونی فرد با مزاج فصل، ساعت شبانه روز و … همگون شود و اصول شش گانه ی سلامتی با احوالات بدن تطابق نداشته باشد ایجاد بیماری های مختلف و مشکلات فراوان می کند.

توصیه طب سنتی در فصل زمستان

در زمستان گرم بخورید و بنوشید

در طب سنتی با توجه به مزاج فصل باید مواد غذایی خاصی را مصرف کرد. به دلیل سردی و رطوبت زمستان باید از غذاها و نوشیدنی های سرد پرهیز کرد و غذا و نوشیدنی هایی با طبع گرم جایگزین کرد تا مانع تولید رطوبت و سردی و در نتیجه خلط بلغم زا شود.

مصرف غذاهای گوشتی و استفاده از ادویه های مختف موجب گرمی بدن می شود و از طرفی قوای بدن را بالا می برد. پروتئین ها مانند گندم، سبزیجات مانند جعفری و ریحان جزو غذاهای گرم محسوب می شوند و مناسب فصل زمستان هستند.

در نوشیدنی ها، شربت سکنجبین و آب و عسل توصیه می شود اما باید از مصرف دوغ پرهیز کرد زیرا بلغم زاست.

نکته ی مهم این است که مقدار غذا و نوشیدنی باید متناسب با مزاج فرد باشد.

منبع: بوعلی دارو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *