درمان بیماریسلامتینکات سلامتی

پارکینسون چیست؟

تمام نکاتی که باید در مورد پارکینسون از علائم تا درمان آن بدانید:

پارکینسون نوعی بیماری و حالت لرزش در وضعیت استراحت است که متاسفانه به لطف دنیای تکنولوژی جوانان را هم به خود مبتلا می سازد و تنها مختص سالمندان نیست.

پارکینسون چیست؟

پارکینسون لرزش در وضعیت استراحت است که شیوع آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده می شود شیوع آن در تمام مناطق دنیا یکسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمی کند بطور کلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول های ترشح کننده ماده ای به نام دوپامین (که یک انتقال دهنده عصبی) است رخ می دهد. افزایش نسبت استیل کولین به دوپامین در عقده های قاعده ای مغز موجب علائم ترمور، سفتی عضلات و کندی حرکات میشود

علائم بیماری پارکینسون

پارکینسون بر اساس دو علامت یا بیشتر از چهار علامت اصلی بیماری مشخص می شود. ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل این چهار علامت اصلی را تشکیل می دهند.

این علائم مخصوصاً وقتی که در یک سمت بیشتر از سمت دیگر پدیدار شود، تشخیص پارکینسن داده می شود مگر اینکه علایم دیگری همزمان وجود داشته باشد که بیماری دیگری را نمایان کند.

راههای پیشگیری از پارکینسون

بهترین راههای پیشگیری از بیماری پارکینسون در دو بخش تغذیه و ورزش می گنجد. انجام حرکات ورزشی ساده به صورت مرتب بدن را از ابتلا به این حالات دور می کند. مصرف برخی از مواد غذایی به خصوص میوه و سبزیجات سد محکمی در برابر ابتلا به بیماری پارکینسون است که بهترین انها شامل:

زعفران

مصرف مداوم زعفران می تواند به درمان بیماری پارکینسون و سایر مشکلات عصبی کمک کند. مصرف زعفران در دوران جوانی می تواند مانع از بروز بیماری های اعصاب، آلزایمر و پارکینسون در سنین بالا شود و مصرف متعادل آن در رژیم های غذایی توصیه می شود.

چای سبز

اگر می خواهید که همیشه مغزتان سالم بماند چای سبز را دریابید. توصیه می کنیم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون از مصرف این چای غافل نشوید. حتی افرادی که قبلاً به این بیماری دچار شده اند نیز حتماً چای سبز بنوشند

قهوه ممنوع!

قهوه باعث تولید اسید معده می شود و مصرف زیاد آن باعث آسیب مخاط روده ها می شود. متأسفانه بیماران پارکینسونی به هلیکوباکترپیلوری حساس تر هستند. این باکتری به سیستم گوارشی و برخی از بخش های مغز آسیب وارد می کند. برای همین توصیه می کنیم که در مصرف قهوه زیاده روی نکنند.

تا می توانید میوه و سبزیجات مصرف کنید

رژیم های غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات فرآیند نابودی نرون ها یا همان سلول های عصبی را مهار می کنند. از آنجایی که میوه و سبزیجات سرشار از فیبرها هستند می توانند با یبوست نیز مقابله کنند. متأسفانه 60 تا 80 درصد مبتلایان به پارکینسون از مشکل یبوست رنج می برند. توجه داشته باشید که مصرف میوه و سبزیجات فراوان برای پیشگیری از این بیماری هم موثر است. نتایج یک پژوهش آمریکایی که به مدت 24 سال روی 7000 نفر انجام شد نشان می دهد افرادی که روزانه کمتر از یک بار مدفوع کرده اند چهار برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض بیماری پارکینسون قرارگرفته اند. در نهایت باید بگوییم که کاهش مصرف گوشت قرمز تاثیر پیشگیرانه ای در ابتلا به بیماری های عصبی مانند پارکینسون دارد. اما با این حال باید حواستان باشد که دچار کمبود مواد معدنی، ویتامین ها به خصوص زینک و ویتامین B12 نشوید.

درمان طبیعی و خانگی پارکینسون

درمان های خانگی بیماری پارکینسون همانگونه که مشخص است مربوط به مصرف میوه ها و مواد غذایی مناسب است که طبق توصیه پزشکان شامل:

میوه های قرمز

دانشمندان ثابت کرده اند افرادی که به طور مرتب میوه های قرمز مصرف می کنند به میزان 40 درصد کمتر در معرض بیماری های مغزی مانند پارکینسون قرار می گیرند. توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، قره قاط، زغال اخته بیماری فوق العاده است. ترکیب این میوه ها تاثیر بیشتری دارد و از ابتلا به پارکینسون پیشگیری می کنند.

گردو

گردو بهترین منبع منگنز ، مس ، منیزیم ، فسفر ، روی ، آهن ، کلسیم و سلنیوم است. به همین خاطر مصرف آن موجب افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن می شود و برای افزایش قدرت ذهن، هوش مفید و تنگی نفس مفید است.

ماست

خوردن ماست می تواند برای افراد مبتلا به پارکینسون مفید باشد. به خاطر اینکه ماست حاوی میکروارگانیسم هایی است که می تواند با هلیکوباکترپیلوری مقابله کند. این باکتری باعث بروز عفونت های معده می شود که بیماران پارکینسونی نسبت به آن ها بسیار حساس اند.

دارچین

دانشمندان می گویند:دارچین منبعی از یک ماده شیمیایی است که می تواند پیشرفت بیماری پارکینسون را متوقف کند.

به گزارش هلث، محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش آمریکا با مطالعه بر روی موش ها متوجه شدند که این ماده شیمیایی زمانی که وارد مغز آنها می شود، کاهش پروتیین هایی که به محافظت از سلول ها، نرون ها و تقویت موتور حرکتی کمک می کند متوقف می ساز

مرکبات

به گفته این متخصصان، توت ها میوه های مرکب مثل پرتقال و نیز شکلات ها حاوی ترکیباتی موسوم به فلاوونوئیدها هستند که به نظر می رسد این ترکیبات خطر بروز پارکینسون را کاهش می دهند و مبتلایان به پارکینسون برای پیشگیری از پیشرفت این بیماری بایستی از مرکبات استفاده کنند.

منبع: نمناک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *